Kristen Stewart nem vetkőzött le!

2011. 01. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Miután az elmúlt bő egy év másról sem szólt, csak Hollywood és a popszakma sztárjainak meztelen vonaglásáról, meglepetéssel fogadták a kritikusok a februári Vogue címlapját, melyen Kristen Stewart ruhában szerepel.

Sokan felháborítónak tartják (főleg az egyébként álszent prüdériájáról híres Amerikában), hogy az újságos standokat nap mint nap meztelen nők képeivel árasztják el, miközben az egyesek szerint szimpla pornót a „művészi akt” szavak mögé bújtatják. Üdítő színfolt ebben a pucér kavalkádban Kristen, aki neves divattervezők kreációit viseli a lapban, és egyetlen intim testrésze sem villant ki a fotózás közben.

Az eladási számok persze a lapkiadókat igazolják, de mi sem természetesebb ennél, hiszen az ingerküszöb lassan már olyan magasra hág, hogy nem elég pusztán sejtetően villantani, mindent mutatni kell. Ráadásul a meztelenség ellen kampányolók külön problémának érzik azt is, hogy manapság már nem elég a belső oldalakon eldugott kép, címlap kell, és a meztelenség eladhatóságára építő világméretű kampányok.

Ennek bizonyítékaként az elmúlt időszakban többször láthattuk már Rihannát, Kim Kardashiant, de még az egyébként visszafogott Jen Anistont is pőrén. Csak az Allure magazinnak (melyben most éppen Jen szerepel félmeztelen barbie-ként) 2010-ben levetkőzött Katy Perry, Heidi Klum, Lindsay Lohan, Britney és a mindig nagy példányszámokat produkáló Lady Gaga is. De nem mentek el szó nélkül a sok botrányt kavart PETA kampányok mellett sem, a szintén talpig semmiben pózoló Khloe Kardashiannal, Eva Mendes-szel és Karina Smirnoff-fal.

 Jennifer Aniston az Allure-ben, barbie-ként

Ezért is nagy megkönnyebbülés a fiatal színésznő, Kristen döntése. Sokan látják úgy, végre egy nő, aki kellően biztos magában, nem gondolja úgy, hogy személye eladhatóságához feltétlen szükségesek a fedetlen keblek.  A lassan szimpla húspiaccá váló szakmában kellenek az értéket, de legalábbis mértéktartást sugalló példaképek.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top