Ismétlő celebek

2011. 01. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A 2010-es év tele volt a külföldi celebek kisebb-nagyobb botrányaival. Mel Gibson rasszista kirohanásától Charlie Sheen nőügyein keresztül Hilton és Lohan kisasszonyok újabb drogbotrányáig. Nincs déjà vu érzésünk?

Pedig lehetne, hiszen 2006-ban is majdnem pontosan ugyanezek a hírhedt momentumok estek meg nagyjából ugyanezekkel a hírességekkel. Akkor most hogy is van ez? Nézzünk egy kis visszatekintést.

2006-ban Mel Gibsont letartóztatták ittas vezetés miatt, és vád alá helyezték, mivel a letartóztatásakor szexista és rasszista kirohanásai voltak. Ugyanebben az évben Charlie Sheen botrányos válásától volt hangos a bulvársajtó.

Szintén 2006-ban Lindsay Lohan bevallotta a Vanity Fairnek, hogy kóstolta már a kokaint, hírhedt riválisa, Paris Hilton kisasszony pedig kijelentette, hogy a sok kellemetlen partyfotó és botrányos románc miatt legalább egy évig nem óhajt szeretkezni senkivel.

Hát igen. De nézzük a tavalyi évet, mi is történt az említett celebek háza táján.

2010 júliusában a malibui rendőrség vizsgálatot indított Mel Gibson ellen a színész erőszakos viselkedése miatt. Több kompromittáló hangfelvétel elő is került, melyben Oksana Grigorievát, kislányának édesanyját szidja minősíthetetlen hangnemben, válogatott rasszista és szexista kiszólásokkal tarkítva mondanivalóját.

Novemberben Charlie Sheen benyújtotta a válókeresetet harmadik felesége, Brooke Mueller ellen. Ez a jelek szerint úgy megviselte a színészt, hogy pár napra rá egy pornószínésznővel, Capri Andersonnal töltött egy romantikus estét, ami végül kudarcba fulladt, mert a hölgyet kórházba kellett szállítani, ahogy a szóvivője fogalmazott „allergiás reakció lépett fel nála valamelyik gyógyszerre”. Ez a mondat elég volt, hogy a bulvárlapok hetekig csámcsogjanak a dolgon.

Lindsay Lohan csiki-csukija a rehab és a börtön között már-már komikussá fajult a tavalyi év során. Júliusban a bíró börtönre ítélte, mivel megsértette a szabadlábra helyezésének egyetlen feltételét, azt, hogy tiszta marad. Lohan egy sor szomorú, önmarcangoló és bocsánatkérő üzenetet küldött a rajongóinak a közösségi oldalakon, magyarázva a történteket, de már késő volt.

Paris Hilton újfent kijelentette, hogy feladta a bulizós életmódot. Persze csak miután augusztusban kokaint találtak a pénztárcájában.

A külföldi sajtó egyre többször teszi fel a kérdést, miért van az, hogy ugyanazok a hírességek ugyanazokat a hibákat követik el időről időre? Sokan úgy vélik, ők csak megtévelyedett emberek, akik nem bírják elviselni a népszerűséggel járó terheket. Mások szerint ezek csak kétségbeesett próbálkozások a részükről, hogy a figyelem központjában maradjanak.

Abban viszont majdnem mindenki egyet ért, hogy az üzenet, amit a fiatal rajongóik felé sugároznak, nem túl pozitív. A szakértők szerint azonban az utóbbi évek botrányéhsége csitulóban van, és az emberek egyre kevésbé toleránsak a hírességek kilengéseivel szemben.

Bármelyik nézet legyen valós, az biztos, hogy mindig lesznek olyan hírességek, akik nem vagy nem csupán tehetségükkel fognak a köztudatban maradni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top