Lábszeánsz

2011. 05. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lépkedünk, trappolunk, kocogunk, szaladunk, lépcsőzünk. Edzőcipőben, bakancsban, papucsban, szandálban, magas sarkú topánban. Lábaink szorgalmasan teljesítik a szolgálatot, és gyakran addig nem is veszünk tudomást az őket ért megterhelésről, amíg fájdalommal nem kezdenek tiltakozni ellene. Ne várjuk meg ezt a pontot, rendszeresen részesítsük lábainkat üdítő, ápoló gondoskodásban, például a következőkben leírt, általunk is kipróbált módon.

Lábszeánsz

Hozzávalók:

-          mentalevél (lehet friss vagy szárított)

-          citrom

-          só

-          olívaolaj

-          lavór

-          törölköző

-          Folpack

Előkészületek:

Ha csak 10-20 percünk van, akkor ne is fogjunk hozzá, legalább 1 órát szánjunk a „szeánsz”-ra. A mentából főzzünk teát, annyit, hogy a lavórba öntve ellepje a lábfejünket. A citromot vágjuk ketté, a Folpackból pedig annyit vágjunk le, hogy a lábfejet (vagy akár a lábszárat is) be tudjuk majd tekerni vele.

A szeánszhoz olyan helyet keressünk a lakásban, ahol kényelmesen le tudunk ülni, illetve nem okoz gondot, hogy némileg vizes a művelet, a só szóródhat, az olajjal pedig akaratlanul is összekenhetünk valamit.

Ha úgy tartja kedvünk, a lejátszóba tegyünk be valamilyen számunkra kellemes zenét, gyújtsunk meg egy illatgyertyát.

A szeánsz:

A lábakat 15-20 percig áztassuk a frissítő hatású mentateában. Ezután a félbevágott citromot vastagon szórjuk meg sóval, és először az egyik, majd a másik lábat dörzsöljük át vele alaposan, így tulajdonképpen átradírozva a bőrt, eltávolítva az elhalt hámsejteket. A lavór felett tegyük, hogy a só ne a földre szóródjon, és a teában is öblíthetjük a lábat. Ha ezzel végeztünk, finoman itassuk fel a nedvességet a lábról. Most következik az olívázás. Az olajból egy kicsit öntsünk a tenyerünkbe, masszírozzuk bele a bőrbe, majd tekerjük be a lábat a Folpackkal, és negyed óráig hagyjuk így, hogy kellően puhává tudja varázsolni a bőrt. Ezután távolítsuk el a „csomagolást”, még egy kicsit masszírozhatjuk a lábat, majd töröljük le róla a felesleges olívaolajat.

A hatás:

Érezhetően puhább, selymesebb tapintású bőr. A lábak felfrissülnek, bár azért megjegyezzük, ne várjunk csodát, a túlerőltetettséget nem fogja elűzni ez a módszer, ám rendszeresen bevetve használ, hogy ápoltság és stresszmentesítés terén is tegyünk becses „futóműveinkért”.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top