Lady Gaga bojkottálja #br# a Facebookot

2010. 11. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Meglepő lépésre szánta el magát néhány sztár: úgy döntöttek, eltűnnek a Facebook közösségi oldalról és a Twitterről is. A kezdeményezéshez - mely az AIDS világnapja alkalmából indult - több olyan sztár is csatlakozik, akik jelen idő szerint a legnagyobb rajongói táborral rendelkeznek az életben és a közösségi médiában egyaránt.

Eltűnik többek között a Facebookról és Twitterről Lady Gaga, valamint a kezdeményezést kitaláló és elindító Alicia Keys is, de Justin Timberlake, Usher, Jennifer Hudson, a Gyűrűk Urából ismert Elijah Wood és a teniszcsillag, Serena Williams is csatlakozott.

Az AIDS-et 1981. december 1-jétől jegyzik mint különálló betegség, és a felmérések szerint manapság már több tízmillió beteg van nyilvántartásban, akiknek sajnos igen nagy hányada még gyerek. Alicia Keys Keep a Child Alive elnevezésű alapítványa nekik igyekszik segíteni az akcióval. Lady Gaga jelenleg kis híján 24 millió rajongóval büszkélkedhet az említett közösségi oldalon, de Alicia követőinek száma is 8 millió körül van, míg Usher 9 és fél millió, Justin Timberlake 5 és fél millió, Jennifer Hudson pedig 1,3 millió rajongót tudhat magáénak. És bár Serena és Elijah igencsak a sor végén kullognak néhány tíz- vagy százezrükkel, ez semmit nem von le csatlakozásuk értékéből, hiszen ez azt jelenti, hogy mindannyiukat egybevéve majdnem 50 millió emberhez fog biztosan eljutni az akció híre. A sztárok megfogadták, hogy szerdától nem lesznek jelen aktívan a közösségi médiában, és visszavonulásukat egészen addig nem függesztik fel, míg össze nem gyűlt az előirányzott 280 millió forint, melyre az alapítványnak a további munkájához és az aktív segítségnyújtáshoz elengedhetetlen szüksége lenne. A pénzből afrikai és indiai AIDS-programokat fognak támogatni, mivel ezeken a területeken van a legnagyobb szükség a segítségre.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top