Lebbencs leves: (gyors, olcsó és laktató)
Hozzávalók:
hagyma
paradicsom
tv
paprika
tejföl
pirospaprika
vegeta
marhahúsleveskocka
kakukkfű
olaj
bors
burgonya
lebencstészta (vagy
fodros kocka tészta)
bécsi füstölt
virsli
Egy kis olajon az
apróra vágott hagymát, tv paprikát, paradicsomot felteszem, amikor
megdinsztelődött, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, fűszereket
belerakom: vegeta, marhahúsleves kocka, kakukkfű, bors, felengedem egy kis
vízzel és belerakom a kockára vágott burgonyát. Egy kis ideig főzöm és
utána, felengedem vízzel.
Míg fő a leves, a
virslit felvágom, és teflon serpenyőbe megpíritom.Ha kész, akkor a
tésztát is szárazon a teflonba megpíritom.
Amikor már
a krumpli majdnem készre főtt, belerakom teljfölt, a
piritott virslit, és a piritott tésztát. Még egy pár percet főzöm, míg a
tészta félig megpuhul, utána leveszem a tüzről, és fedővel hagyom hülni. (így a
tészta a meleg levesben készre fő).
Én azért szeretem így, készíteni, mert nem
szeretem, ha a tészta túl fő)