Lebbencs leves

2009. 07. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Lebbencs leves: (gyors, olcsó és laktató)
Hozzávalók:
hagyma
paradicsom
tv paprika
tejföl
pirospaprika
vegeta
marhahúsleveskocka
kakukkfű
olaj
bors
burgonya
lebencstészta (vagy fodros kocka tészta)
bécsi füstölt virsli
Egy kis olajon az apróra vágott hagymát, tv paprikát, paradicsomot felteszem, amikor megdinsztelődött, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, fűszereket belerakom: vegeta, marhahúsleves kocka, kakukkfű, bors, felengedem egy kis vízzel és belerakom a kockára vágott burgonyát. Egy kis ideig főzöm és utána, felengedem vízzel. 
Míg fő a leves, a virslit felvágom, és teflon serpenyőbe megpíritom.Ha kész, akkor a tésztát is szárazon a teflonba megpíritom.
Amikor már a krumpli majdnem készre főtt, belerakom teljfölt, a piritott virslit, és a piritott tésztát. Még egy pár percet főzöm, míg a tészta félig megpuhul, utána leveszem a tüzről, és fedővel hagyom hülni. (így a tészta a meleg levesben készre fő).
Én azért szeretem így, készíteni, mert nem szeretem, ha a tészta túl fő)


Szerző

donna.hu



Scroll to Top