Marha lábszár bográcsban

2009. 07. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Marha lábszár bográcsban

Hozzávalók:   

3 kg  tisztított  marha lábszár

2 kg marha comb

2 db   marha  húsos csont 

0. 5 kg kockázott bacon szalonna

1,5 kg vöröshagyma 

1 nagyfej  fokhagyma       

1 kávés kanál  erős Pista 

3 db tv paprika 

0.75 kg héjától tisztított paradicsom

1 üveg száraz vörösbor

1 dl víz

kevés sertészsír  

köménymag

babérlevél

pirospaprika 

Elkészítés:  

A húsokat kockára vágjuk. A bográcsot  kikenjük a zsírral és bele tesszük a  kockázott bacont, amit kevés, apróra vágott fokhagymával zsírjára sütjük.  A  bográcsot  levesszük és  bele tesszük a csontokat. Majd rá a húsok egy részét . Arra az apróra vágott vörös hagymát, paprika csíkokat és rá a paradicsom  kockákat. Majd  kömény magot babérlevelet, fokhagymát apróra vágva és így folytatva amíg el nem fogy minden alapanyag. A tetején hús legyen. Ráöntünk kb. 1 dl vizet. Vissza tesszük a bográcsot és akácfával lassú lángon kezdjük főzni keverni nem keverjük, csak a bográcsot rázzuk időközönként. Bele öntünk mindig 1 kevéske bort. Mielőtt elkészülne -ami kb 3 és fél -4 és fél óra- fél órával a pirospaprikát ,erős Pistát a bográcsból kivett lével jól elkeverjük  csomó mentesre és rá öntjük. Majd csak rázogatással készre  főzzük  

Jó étvágyat   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top