Marha lábszár bográcsban
Hozzávalók:
3 kg tisztított marha lábszár
2 kg marha comb
2 db marha húsos csont
0. 5 kg kockázott bacon szalonna
1,5 kg vöröshagyma
1 nagyfej fokhagyma
1 kávés kanál erős Pista
3 db tv paprika
0.75 kg héjától tisztított paradicsom
1 üveg száraz vörösbor
1 dl víz
kevés sertészsír
köménymag
babérlevél
só
pirospaprika
Elkészítés:
A húsokat kockára vágjuk. A bográcsot kikenjük a zsírral és bele tesszük a kockázott bacont, amit kevés, apróra vágott fokhagymával zsírjára sütjük. A bográcsot levesszük és bele tesszük a csontokat. Majd rá a húsok egy részét . Arra az apróra vágott vörös hagymát, paprika csíkokat és rá a paradicsom kockákat. Majd kömény magot babérlevelet, fokhagymát apróra vágva és így folytatva amíg el nem fogy minden alapanyag. A tetején hús legyen. Ráöntünk kb. 1 dl vizet. Vissza tesszük a bográcsot és akácfával lassú lángon kezdjük főzni keverni nem keverjük, csak a bográcsot rázzuk időközönként. Bele öntünk mindig 1 kevéske bort. Mielőtt elkészülne -ami kb 3 és fél -4 és fél óra- fél órával a pirospaprikát ,erős Pistát a bográcsból kivett lével jól elkeverjük csomó mentesre és rá öntjük. Majd csak rázogatással készre főzzük
Jó étvágyat