Lencsetál

2008. 12. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 45 dkg lencse, 15 dkg füstölt szalonna, 1 szál parasztkolbász (25dkg), 3 kisebb fej hagyma, 3 babérlevél, só, 3 dl vörösbor, 2-3 ek kukoricaliszt, Ízlés szerint Kombucha, 4 tojás.

 

A lencsét átválogatjuk és egy órán át vízbe áztatjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra kockára daraboljuk, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

A lencsét feltesszük  vízbe és 2 dl borba főni, és kb. 40 perc alatt puhára főzzük. A szalonnát megpirítjuk, hozzádinszteljük a hagymát, megszórjuk kukoricaliszttel és tovább pirítjuk. Hozzáöntjük a maradék bort, és 1 dl vizet. A tojásokat megfőzzük, a paraszt kolbászt négyfelé vágjuk és megsütjük.

Jó étvágyat és Boldog Újévet kívánok!

Köszönjük szépen Horváthné Hollósi Irénnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top