Linzer

2009. 11. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta: 40 dkg liszt 10 dkg vaj, 12 dkg zsír 1 egész tojás késhegynyi sütőpor 1 citrom leve 12 dkg porcukor lekvár (én barackot szoktam) Tetejére: dió

A liszthez hozzáadjuk a sütőport, elmorzsoljuk benne a vajat, és a zsírt! Beleteszünk a többi hozzávalót és összegyúrjuk a tésztát! Lisztezett deszkán kinyújtjuk fél cm vastagra, és kiszaggatjuk tetszés szerinti formákra, minden második tetején kis mélyedés csinálok és diót teszek! előmelegített sütőben aranysárgára sütöm! Ha kihűlt lekvárral összeragasztok kettőt (felső legyen a diós) és meghintem porcukorral!

Karácsonykor szoktam sütni, de bármikor gyors és finom sütemény!

Köszönjük szépen Szabóné Kovács Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna. hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top