London, Magyarok, Munka, Élet

2009. 04. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ám nem mindenki sikertörténettel és megspórolt lakásra valóval tér haza.  Például annak idején az én barátnőmnek is az volt minden vágya, hogy az egyetem után kipróbálja magát Londonban. 2007 őszén el is indult, de alig néhány hónap múlva már itthon is volt. Az oka? Munkát szinte azonnal talált, de szállást egyszerűen képtelen volt, legalábbis megfelelőt nem. Saját beszámolói alapján járt patkánylyukban, szektásoknál, emo – barlangban, de érthető okokból egyik sem keltette fel az érdeklődését igazán. Pláne nem, hogy mindezekért horribilis árakat is kértek volna el. Végül két hónapnyi keresgélés után (munka mellett) feladta.

Barátnőmnek nem volt szerencséje, mert mire belefutott egy ismerősbe, akiknél épp volt albérleti lehetőség, már megvette a repülőjegyét hazafelé, és bizony egy álommal kevesebb lett az életében.

 

Nos, ha ti nem szeretnétek hasonlóan járni, akkor ajánlom, forduljatok a LondoniMagyarok Kft.-hez még a kiutazás előtt, hogy a lehető legjobb esélyeket biztosítsátok magatoknak. A cég már 2004 óta működteti irodáit Budapesten és Londonban, hogy a lehető legtöbb segítséget nyújtsa a sikeres kinti élethez a vállalkozó kedvű magyarok számára.

Hogy pontosan mit is nyújt a szervezet?

 

- segítenek szállás bérlésében, mely a cég elsődleges profilja. Közel 85 házban tud a képviselet ügyfelei számára törvényes, biztonságos albérletet biztosítani.

- munkavállalással kapcsolatos teljes körű segítségnyújtás, konkrét állások kiajánlása (adott esetben leszervezése)

- reptéri fuvarok lebonyolítása háztól-házig, London repterei és a cég szállásai között (www.eu-  transfer.co.uk) turistáknak és kint dolgozni szándékozóknak egyaránt

- önéletrajzok elkészítése

- Ingyenes internet használat a lakásokban, illetve az irodánál az esetben, ha valaki nem rendelkezik saját számítógéppel

- Londonban jogosítvány honosítása, bankszámlanyitás (több bankkal közvetlen kapcsolatban állnak, ami ügyfeleik megérkezése után azonnali ügyintézést tesz lehetővé), Home Office, azaz a munkavállalói regisztráció, National Insurance Number, vagyis a társadalombiztosítási szám elintézése, angol SIM kártya vásárlása stb.

 

Ám mindent azért ne várjunk el tőlük, mert ők sem mindentudó csodatevők. A kiutazónak ma már legalább rendelkeznie kell egy megfelelően hasznosítható nyelvtudással. Hiszen az iroda munkatársai sajnos senki helyett nem mehetnek el az állásinterjúra… De azon kívül szinte minden másban partnereink lesznek a kezdeti, sokszor döcögős időszakban. Ami lássuk be, nem csak a kint lévőknek jelent megnyugvást, hanem azoknak is, akik idehaza izgulnak a kedvesért, aki úgy döntött, kipróbálja magát a nagyvilágban. A londonimagyarok képviselet  mára a londoni-magyar nagykövetséggel együttműködő legnagyobb szervezet is egyben, ezáltal a kiutazók bármilyen kérdéssel fordulhatnak az irodához.

„Mindenhol vannak és lesznek buktatók az életben, sajnos manapság nehéz jó döntést hozni, de ha elég kitartóak vagyunk, és tesszük, amit teszünk, eredményesek leszünk!”

                                         - Szabó László, a LondoniMagyarok Kft. alapítója, tulajdonosa -

A lehetőség adott, nektek csak meg kell ragadnotok!

 

Bővebb információt kaphatnak a www.londonimagyarok.hu oldalon.    Info-vonal: 06-30-444-7777

Iroda: Budapest, VI. kerület, Eötvös út 29.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top