Hozzávalók: főtt burgonya, liszt, tojás, káposzta, só, bors, cukor, olaj, tejföl. A megfőzött, meghámozott burgonyából, liszttel, tojással, sóval, kevés sütőporral tésztát gyúrunk. A káposztát reszelőn legyaluljuk, majd kevés olajon megpirított cukron, aranybarnára dinszteljük. Ízesítjük, sóval, borssal.
A tésztát cipókra osztjuk, kisodorjuk és gazdagon megtöltjük káposztával. Feltekerjük, mint a beiglit és olajjal kikent tepsibe fektetjük egymás mellé a töltött rudakat. Sütés előtt tetejüket tojássárgájával, tejföllel kenjük meg, és kb 10 cm-es szeletekre vágjuk fel, hogy jobban átsüljön. Kb. 40 percig /gázsütőben nagy lángon/ sütjük, amíg a teteje szép aranysárga lesz!
Nagyon laktató és finom! Mindenkinek jó étvágyat!
Köszönjük szépen Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!