Káposztás kapucni

2009. 04. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: főtt burgonya, liszt, tojás, káposzta, só, bors, cukor, olaj, tejföl.   A megfőzött, meghámozott burgonyából, liszttel, tojással, sóval, kevés sütőporral tésztát gyúrunk. A káposztát reszelőn legyaluljuk, majd kevés olajon megpirított cukron, aranybarnára dinszteljük. Ízesítjük, sóval, borssal.

A tésztát cipókra osztjuk, kisodorjuk és gazdagon megtöltjük káposztával. Feltekerjük, mint a beiglit és olajjal kikent tepsibe fektetjük egymás mellé a töltött rudakat. Sütés előtt tetejüket tojássárgájával, tejföllel kenjük meg, és  kb 10 cm-es szeletekre  vágjuk fel, hogy jobban átsüljön. Kb. 40 percig /gázsütőben nagy lángon/  sütjük, amíg a teteje  szép aranysárga lesz!

Nagyon laktató és finom! Mindenkinek jó étvágyat!

Köszönjük szépen Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top