Ennek a sütinek a fotóját már többen látták az egyik albumomban és kérik a receptjét. Úgy gondolom legjobb, ha leírom és megjelenik a Donna Receptek között. - Köszönettel: Tóth Ferencné (Tóthné Évi) HATVAN - Hozzávalók (az alaptésztához) : 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor.
A tojást a megpuhított vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tejet és jól kikeverjük. A sütőport elvegyítjük a lisztben és apránként hozzáadva, fakanállal keverjük a tésztát. Nagyobb méretű tepsibe sütőpapírt teszünk és beleöntjük a masszát (vagy vajazott, lisztezett tepsiben sütjük). Először forró sütőben, majd közepes lángon kb 25-30 percig sütjük. Megvárjuk még kihül, utána dolgozunk vele tovább.
Megjegyzés: én ezt a tésztaalapot más sütihez is felhasználom. Pl ha kisebb tepsiben sütöm - vagy dupla adagot készítek! - hólabdának vagy egyszerűen csak kettévágom, lekvárral megkenem, porcukrozom. Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, könnyű tészta!
Krém: 25 dkg vajat (Ráma margarin) 20 dkg porcukorral jól kikeverünk - én géppel csináltatom ezt a műveletet -, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót, 2 db egész tojást, ezzel tovább keverjük. A kihűlt tésztára vékonyan lekvárt kenünk (el is maradhat), majd a krémet felkenjük. (Elég vastag, kb. 1 cm lesz). Aki szereti rumos meggyet, nyomkodhat a krémbe. Elsimítjuk a krémet. Tetejére kissé kihűlt csokimázat öntünk. Ha a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel háromszög alakban felvágjuk. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Tóth Ferencné Évinek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.