Madártej szelet

2008. 11. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 8 tojás fehérje, 8 kanál cukor, 8 kanál liszt, 1 sütőpor.       Krém: 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 8 tojás sárgája, 5 kanál cukor, 5 kanál liszt, 2 vaníliás cukor, 4 dl tej.

A fehérjét félig felverni, bele a cukor, jó kemény habot verni. Utána belekeverni a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsiben megsütni.

A krémhez a margarint kikeverni a 15 dkg porcukorral, a többi hozzávalóból pedig sűrű krémet főzni. Ha kihűlt összekeverni a margarinos cukorral és a megsütött lapra kenni. Fél literes tejszínt, jó keményre felverni és a krém tetejére kenni. Végül megszórni egy kis kakaóval.

Én nem szedtem ki a tepsiből, ott kentem meg. Könnyen tudjátok szelni, ha egy edénybe tesztek forró vizet és a recés kést mindig belemártjátok, hogy a kés meleg legyen. Közben le kell törölni, mert azért ragad rá egy kis tejszín.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen  Kiss Etellának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top