Mádl Ferenc emlékére

2011. 05. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Akár egész éjjel leróhatják kegyeletüket azok, akik a Sándor-palota előtt szeretnének emlékezni a vasárnap elhunyt volt államfőre; a Köztársasági Elnöki Hivatal épületénél Mádl Ferenc fényképe mellett mécseseket gyújthatnak a részvétnyilvánítók. A Sándor-palota déli bejáratánál felállított emlékezési helyen vasárnap délután elsőként Schmitt Pál köztársasági elnök rótta le kegyeletét, gyászszalagot kötött a nemzeti lobogóra, majd beírt abba az emlékkönyvbe, amelyet a részvétnyilvánítók üzenetének közvetítésére helyeztek ki az elhunyt köztársasági elnök fényképe mellé.

A csendes megemlékezésen megjelent Kövér László házelnök, Navracsics Tibor és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesek, Sólyom László korábbi köztársasági elnök, valamint családtagok, politikusok, barátok, ismerősök. Az emlékhelynél bárki beírhatott a részvétnyilvánítási könyvbe.

Az esti megemlékezés tíz óráig tartott, és hétfő reggel nyolctól ismét leróhatják kegyeletüket a gyászolók az emlékhelyen.

Azok számára, akik éjjel szeretnék leróni tiszteletüket, Mádl Ferenc fotóját a Sándor-palota déli bejárata melletti párkányra tették, ott mécsest gyújthatnak, virágokat helyezhetnek el - mondták az MTI-nek az épületet őrző köztársasági őrezred vezetői.

A megemlékezésen részt vevő családtagoktól az MTI megtudta: hétfőn ül össze a kegyeleti bizottság, hogy döntsön a volt államfő temetésének időpontjáról.

A 81. életévében vasárnap elhunyt Mádl Ferenc akadémikus 2000 és 2005 között volt Magyarország köztársasági elnöke.Szerző

donna.huScroll to Top