Filmes bakik James Bond módra, képekkel!

2011. 05. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kedvenc titkos ügynökünkről azt már tudjuk, hogy imádja a nőket, a gyors autókat, a robbanó kütyüket és hogy soha nem hibázik. Vagy mégis? Szemfüles mozirajongóknak sikerült jó néhány apró bakit kiszúrni a több mint húsz Bond-filmben.

A rajongók összesen állítólag több mint ezer apró hibát találtak a filmek tüzetes átvizsgálása során. Ezek között vannak olyan apró hibák, mint az autókon lévő jelzések, matricák el- és feltűnése, de vannak ennél látványosabb bakik is. Ezekből szemezgettünk, a teljesség igénye nélkül.

Goldfinger

A film egyik jelenetében a 007-es előveszi a pisztolyát, hogy rászereljen egy hangtompítót. A mozdulat hibátlan, az egyetlen baj az, hogy míg a távolabbról felvett képeken visel nyakkendőt, a pisztolyról készült közeli képekről a nyakkendő azonosítatlan körülmények között eltűnt.

Szintén ebben az epizódban, a golfpályán esik meg egy különös eset, ugyanis mikor egy autó elgurul Bond mellett, Goldfinger jól láthatóan ott ül a hátsó ülésen, pár pillanat múlva azonban már üres a kocsi hátsó ülése.

 

Csak kétszer élsz

Az egyik jelenetben, mikor Aki kocsijában ülnek, bár a kamera végig követi őket, a kocsi valahogy mégis átváltozik jobb kormányosról bal kormányosra.

Élni és halni hagyni

Amikor a sámán egy kígyót tart a kezében, az egyik kameraállásnál úgy mutatják, hogy a kígyó feje a férfi hüvelykujja alatt van. Egy másik kameraállásból azonban azt látjuk, hogy a kígyó testének jó része lelóg a férfi kezéről. Arról nem is beszélve, hogy a két kígyó nem nagyon hasonlít egymásra.

  Az aranypisztolyos férfi

Az egyik verekedős jelenet felvételébe annyira belemelegedett a stáb, hogy azt sem vették észre, hogy a tükör rosszul áll és a fél filmes csapat látszik benne.

  Holdkelte

Az egyik jelenetben Dax asszisztense, Corine a dobermannok elől menekül először magas sarkú cipőben, majd mezítláb. Pár pillanat múlva azonban, ahogy a fák közt fut, fehér sportcipőt és hosszú szárú kék zoknit visel.

A magányos ügynök

Bond kap egy öngyújtót Felixtől és Dellától. A kütyü különlegessége, hogy igen nagy lángot bocsát ki. Ha figyelmesen megnézzük, akkor a képeken látszik, hogy egy apró cső vezet az öngyújtóból Bond öltönyének ujjába.

  A világ nem elég

Mikor a 007-es vízi hajszába keveredik, a rátámadó hajók egyikére kilövi egyik torpedóját. A hajó elején két torpedó van, James a fölsőt lövi ki először az ellenségre. De pár pillanat múlva megint tüzel és a közeli képen jól látható, hogy ugyanazt a torpedót lövi ki újra.

  Halj meg máskor

Amikor Jinx és Bond megtámadják Grave gépét, Jinx pisztolya nikkelezett ( ahogy az egész film alatt az), viszont mire a hölgy beér vele a pilótafülkébe, ahol Frost ügynök felszólítja, hogy tegye le a pisztolyát, a közelin egy sima, fekete pisztoly látható.

Casino Royale

Mikor Bond egy lányt követ Velencében és befordul egy sikátorba, a sarkon lévő üzlet ablakában egy pillanatra megvillan a stáb. Szerencsére ez nem olyan látványos, mint a Goldfingerben, hiszen itt nem tükörről van szó, csupán kirakatüvegből, de a szemfüles rajongók figyelmét semmi sem kerülheti el.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top