Mágikus olajok

2009. 07. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

● Lestrapált, kivörösödött vagy tisztátalan bőrnél és akne ellen segít az arkan-olaj, melyből legalább két héten át naponta háromszor egy teáskanállal kell bevenni.

● Hólyaggyulladás ellen keveréket kell készíteni egy evőkanál szezámolajból és három csepp szantálfa olajból. Kissé felmelegítve masszírozzuk be a megfelelő testrészbe, ezen kívül az egész napra elosztva igyunk két liter langyos vizet. Ha a tünetek két napnál tovább megmaradnak, okvetlenül menjünk orvoshoz.

● Köhögésnél dörzsöljük be naponta többször a hátunkat és a mellkasunkat magunk készítette olajbalzsammal. Ehhez 35 ml méhviaszt olvasszunk fel 100 ml hidegen préselt olívaolajban, adjunk hozzá 10-10 csepp levendula- és eukaliptusz olajat, majd hagyjuk kihűlni.

● Vérömleny esetén készítsünk balzsamot négy evőkanál olívaolajból, 10 csepp rozmaringolajból és 10 csepp borsmentaolajból. Lágy mozdulatokkal vigyük fel a sérült helyre. Az is jó, ha egy a balzsamba mártott steril gézlapot teszünk a beteg felületre.

● Izomfájdalomnál készíthetünk elixírt 150 g lenolajból, 5 g kamillavirágból, 5 g arnika virágból, 25 csepp rozmaringolajból, 15 csepp kakukkfűolajból, 5 g borsmenta-olajból és 5 csepp levendulaolajból. Az elixírből, amit egy sötét üvegben tároljunk hűtőszekrényben, minden nap gyengéden dörzsöljünk bele pár cseppet a fájó izomzatba.

● Torokfájásnál ajánlatos két evőkanál szezám- vagy napraforgó olajat szájba venni, és a fogak között egyik oldalról a másikra szívni, ezzel megszabadítjuk a szájüreget és a torkot a baktériumoktól. Utána köpjük ki, és mossunk fogat. A légutak akut megbetegedésénél este lefekvés előtt ismételjük meg.

● Székrekedésnél naponta háromszor vegyünk be egy teáskanál hidegen préselt olíva olajat. Ennek természetes hashajtó hatása van.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top