Hozzávalók:
25 dkg kalács
3 dl tej
3 darab egész tojás
2 evőkanál cukor
10 dkg darált dió
néhány szem meggy
egy maréknyi mazsola
fél citrom reszelt héja
3 evőkanál málnalekvár
Elkészítése:
A 3 tojás sárgáját elkeverem a 2 evőkanál cukorral és a 3 dl tejjel, majd a feldarabolt száraz kalácsot ebbe az elegybe beleáztatom és egy kivajazott-zsemlemorzsázott tepsibe elkezdem lerakni, amire szépen rárétegezem a magozott meggyet, a mazsolát és a darált diót, és végül a reszelt citromhéjat is rászórom. Amikor elfogyott az összes hozzávaló, berakom a sütőbe és kb.15 percig sütöm. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verek és ebbe belekeverem a 3 evőkanál málnalekvárt, amit a megsült tészta tetejére egyenletesen elkenek, majd az egészet pár perc alatt aranybarnára sütöm. A sütés után a már kihűlt tésztát tetszőlegesre vágva tálalom. A klasszikus máglyarakás nem ilyen hozzávalókból készül, de bátran merem ajánlani ennek a változatnak is a kipróbálását, mert nagyon finom, hisz óriási eltérés nincs az ízhatás élvezhetőségének szempontjából.
Jó étvágyat és jó sütés-főzést kívánok!