Máglyarakás kicsit másképp

2011. 06. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:   

25 dkg kalács

3 dl tej

3 darab egész tojás

2 evőkanál cukor

10 dkg darált dió

néhány szem meggy

egy maréknyi mazsola 

fél citrom reszelt héja

3 evőkanál málnalekvár

 

Elkészítése:

A 3 tojás sárgáját elkeverem a 2 evőkanál cukorral és a 3 dl tejjel, majd a feldarabolt száraz kalácsot ebbe az elegybe beleáztatom és egy kivajazott-zsemlemorzsázott tepsibe  elkezdem lerakni, amire szépen rárétegezem a magozott meggyet, a mazsolát és a darált diót, és végül a reszelt citromhéjat is rászórom.   Amikor elfogyott az összes hozzávaló, berakom a sütőbe és kb.15 percig sütöm. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verek és ebbe belekeverem a 3 evőkanál málnalekvárt, amit a megsült tészta tetejére egyenletesen elkenek, majd az egészet pár perc alatt aranybarnára sütöm. A sütés után a már kihűlt tésztát tetszőlegesre vágva tálalom. A klasszikus máglyarakás nem ilyen hozzávalókból készül, de bátran merem ajánlani ennek a változatnak is a kipróbálását, mert nagyon finom, hisz óriási eltérés nincs az ízhatás élvezhetőségének szempontjából.

Jó étvágyat és jó sütés-főzést kívánok!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top