Máglyarakás

2008. 06. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

10 db szikkadt zsemle, 1 l tej, 6 tojás, 36 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom héja, 1 kg alma / ha több annál finomabb/ fahéj , baracklekvár, de lehet bármilyen ízű lekvár. A kockára vágott zsemléket leforrázom a felforralt vaníliás tejjel, és letakarom konyharuhával. Időnként óvatosan átforgatom, hogy mindenhol átázzon a zsemlekocka. Közben kikeverem a 6 tojás sárgáját 18 dkg cukorral, majd óvatosan beleforgatom a megázott zsemlekockákat. A tepsit kivajazom, meghintem zsemlemorzsával. A zsemlekockás keverék felét belerakom, eligazítom. Az almát meghámozom, vékonyan felszeletelem és a zsemlére teszem, majd eligazítom. Fahéjat hintek a tetejére. Beborítom a zsemlés keverék másik felével. A tetejét lekvárral megkenem. Sütőben kb. 25-30 percig félig megsütöm. Míg sül, a 6 tojás fehérjét 18 dkg cukorral kemény habbá verem fel és két kanál baracklekvárt is adok hozzá. Rákenem a félkész tésztára és készre sütöm. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Kiss Lászlónénak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top