Magyaros körömpörkölt

2008. 11. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 3-4 köröm, 2 fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika (aki szereti, csípőset is tehet bele), 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál vegeta, kevés só.

A megtisztított körmöket kuktafazékba rakom, majd gyengén sózott vízben olyan puhára főzöm, hogy a csontok kicsúszhassanak belőle. Levéből kiveszem, az összes csontot eltávolítom, és a húst félreteszem. A vöröshagymát tisztítás után apróra metélem, az olajon üvegesre fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, a vegetát és a borsot. Ráöntök két evőkanál köröm-főzőlevet, majd a tűzre visszateszem. Rádobom a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot és annyi főzőlével öntöm fel, amennyi majdnem ellepi. Fedő alatt pár percig forralom. Sós vízben főtt burgonya és ecetes savanyúság illik hozzá.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Denisenek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top