Hozzávalók: Sós kelt tészta: 3,5 dl tej, 10-12 dkg margarin, 1 tojás, 75 dkg liszt, 2 mérőkanál só, pici bors, 1 kávéskanál cukor, 2-3 dkg friss élesztő, 1 tojás kenni, szezámmag, főtt virsli feldarabolva. Krém: csípős pirosarany, ketchup, fokhagyma, bazsalikom, bors.
Az élesztőt a szokásos módon langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. Közben a liszthez öntjük az olvasztott margarint, az élesztőt, hozzáütjük a tojást, ízesítjük a sóval és a borssal, majd tésztává gyúrjuk, és egy órát kelni hagyjuk. Egy részét kinyújtjuk megkenjük a krémmel, feltekerjük, és feldaraboljuk, az így készült csigákat, lekenjük tojással. Másik részét kerekre nyújtjuk, 16 cikkre vágjuk fel, a virslit belemártjuk a krémbe, majd a tésztára helyezve, kiflit romázunk belőle. Ezt is lekenjük tojással, megszúrjuk szezámmaggal, és az egész mehet az előmelegített sütőbe, míg aranybarnára nem sül.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!