Májas töltike

2010. 03. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj apró kockákra vágva 1/2 kg bőrös csirkeháj apró kockákra vágva (de 2 kanál olajat, vagy 2 kanál zsírt is lehet helyette tenni)

4 db kemény tojás apró kockákra vágva 4 db nyers tojás 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva 3 db áztatott zsemle jól kinyomkodva 1 evőkanál ételízesítő 1 teáskanál őrölt bors 1 teáskanál őrölt kömény 1 evőkanál majoránna 2 evőkanál liszt

1 nagy marék zsemlemorzsa

Elkészítés: A hozzávalókat jól összedolgozom. Én szoktam beletenni egy evőkanál darált pritaminpaprikát is. Alufóliába többször betekerem, a két végét bekötöm, hogy kemény rúd legyen. Lassú tűzön sós vízben főzöm egy órán át, közben többször megforgatom. Tálcán hagyom kihűlni, majd kiveszem a fóliából, szeletelem.

 Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top