Hozzávalók: 3 db egész tojás 25 dkg kristálycukor 2,5 dl tej 20 dkg darált mák 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 citrom reszelt héja kevés porcukor a szóráshoz kevés zsiradék (olaj,vaj) a tepsi kenéshez.
Az egész tojásokat a cukorral és tej felével habosra keverem, majd szép apránként hozzáadom a darált mákot és a sütőporral elkevert lisztet, belereszelem a citromhéjat, hozzáadom a maradék tejet és a kavart tésztáknak megfelelően kikavarjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben sütjük. Villanytűzhely esetében előmelegítve 250-200 fokon 30 perc alatt kisül. Szoktam még úgy készíteni, hogy magozott meggyet, vagy pedig 1 darab savanykás almát teszek bele lereszelve, de mazsolával is finom.
Fogyasztás előtt diszkréten megszórom porcukorral. Jó étvágyat kívánok!
Köszönjük szépen Hegedűsné Aranyos Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.