Tészta: 30 dkg lisztet 20 dkg margarinnal, majd 1 tojás sárgájával, 4 ev. kanál tejföllel, 1 csipet sóval összegyúrjuk, 1 óra hosszat pihentetjük.
Ez idő alatt a krémet elkészítjük: 1 vizespohárnyi tejben (nem biztos, hogy kell mind) megfőzünk 40 dkg mákot, 35 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukorral és kihűtjük.
Utána simára keverjük 3 tojás sárgájával, 1/ 2 citrom levével, 5 dkg olvasztott vajjal, és végül a 4 tojás keményre vert habjával.
A tésztából 2 vékony lapot nyújtunk, kizsírozott tepsibe terítjük. Rákenjük a tölteléket, végül beborítjuk a másik lappal. Villával megszurkáljuk, és forró sütőbe téve, a tüzet mérsékelve, lassan sütjük készre.
Köszönjük szépen Kolozsi Zsuzsannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.