Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 sütőpor, 5 dkg zsír, 25 dkg rétesliszt, 3 evőkanál kakaó, 3 dl tej. A krémhez: 2 dl tej, gríz-ízlés szerint, 20 dkg cukor, 25 dkg margarin, 1 cs. vaniliás cukor, esetleg 1 citrom reszelt héja.
1. A zsírt, a cukrot és az egy darab tojást habosra keverjük, majd utoljára a kakaót adjuk hozzá és simára keverjük. 2. Ha a massza kész, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet és a lisztet, tovább keverjük, és amikor jól eldolgoztuk, a sütőport is hozzáadjuk és elkeverjük. 3. Zsírozott tepsibe öntjük és sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy mikor kész. 4. Elkészítjük a krémet: a tejből és a grízből tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. 20 dkg cukrot, a vaníliás cukrot a margarinnal habosra keverjük és a kihűlt tejbegrízbe keverjük. 5. A kisült és kihűlt tésztát lekvárral megkenjük, majd a grízes masszát rásimítjuk.
A süteményt csokoládémázzal, reszelékkel is befedhetjük. Díszíthetjük, ízesíthetjük a krémet mazsolával, kimagozott meggyel is.
Köszönjük szépen R. Kiss Gabriellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.