Málnás krémes wickeltorta

2011. 06. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Elkészítés és hozzávalók:

Linzertészta:

125 g liszt

1 tojás

30 g cukor

50 g vaj

Az alapanyagokat összeállítjuk és fóliába csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe, majd  26 cm-es kör nagyságúra kinyújtjuk és 200 fokon kb. 15 perc alatt világosbarnára sütjük.

Piskótatészta:

6 tojás

6 kanál cukor (kb. 100 g)

1 vaníliás cukor

6 kanál liszt (kb. 120 g)

1 sütőpor

A tojásfehérjét jó keményre felverjük, a cukorral együtt hozzáadjuk a tojássárgáját, amivel tovább keverjük, majd óvatosan a lisztet és a sütőport is belekeverjük. Egy nagy tepsit (pl. gáztepsit) zsírpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, elsimítjuk, és kb. 15-20 percig 200 fokon sütjük.

 

Tortakrém:

2 dl tejszín

2 zacskó habfixáló

500 g mascarpone

12 dkg cukor, vagy ízlés szerint

2 vaníliás cukor

2 evőkanál tojáslikőr

2 evőkanál rum

kb. 250 g málna

csokidara vagy reszelt csoki

A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a likőröket, és jól összekeverjük.

Rövid ideig hideg helyen tároljuk.

Mikor kihűlt a piskótalap és a linzer, akkor kettőbe vesszük a krémet, egyik fele a töltelék, a másik fele a tortabevonáshoz kell. Kicsivel több krém kellett nekem töltelékként.

A töltelék krémjébe az egy kicsit villával szétnyomkodott málnaszemeket lazán belekeverjük,  rákenjük a tortalapra, majd megszórjuk egy kevés csokidarával.

Most egy centiméter segítségével kb. 5 cm-es csíkokat mérünk ki; úgy kell a csíkokat elosztani, hogy egyenletes méretű csíkokat kapjunk. Az első csíkot csiga formában feltekerjük, majd ráhelyezzük a linzer alap közepére. A többi csíkot szépen hozzáillesztve körbetekerjük, és így haladunk tovább, amíg az összes tortacsík el nem fogy. Mikor kész, akkor egy nagy tekercset kapunk végeredményként.

Így lesz hosszában csíkos a tortánk.

Majd a krém másik felével bevonjuk kívülről is a tortát és díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top