Mami diótortája

2009. 07. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ezt a süteményt anyukám készítette nekem  mindig, kicsit macerás, de megéri, az eredmény nagyon finom!

Hozzávalók: Tésztája: 8 tojás, 20 deka darált dió, 8 kanál cukor, 2 kanál morzsa Krémje: 3 tojás, 15 deka cukor, 2-3 kanál kakaó, egy vaj vagy margarin.

A 8 tojás sárgáját 4 kanál cukorral habosra keverjük. A diót a morzsával összekeverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, a végén beleadagoljuk a 4 kanál cukrot, egyenként, miközben továbbverjük.

Aztán a sárgájába adagoljuk két-két kanalanként a diót és a habot felváltva amíg el nem fogy, miközben fakanállal (nem mixerrel!) kavargatjuk. Így egyenletes masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe töltünk és előmelegített sütőben, nagyon lassú tűznél kisütjük.

Addig elkészítjük a krémet. A 3 egész tojást, a cukorral gőz fölött kavarjuk, (kb.10 perc), miközben hozzáadjuk a kakaót szép simára keverjük, letesszük hűlni. A vajat vagy margarint felhabosítjuk és mikor kihűlt, kanalanként a kakaós alaphoz kavarjuk.

A kihűlt tésztát kettévágjuk hosszában, a felét meglocsoljuk rumos sziruppal, megkenjük a  krémmel, ráhelyezzük a másik felét, szirupozzuk, bevonjuk a maradék krémmel az egészet. Tejszínhabbal díszítjük.

Aki kipróbálja, biztosan nem bánja meg! Jó sütést!

Köszönjük szépen Csató Annának és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top