Mandulás szelet

2009. 03. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 6 tojás,   1 margarin,   31 dkg kristálycukor,  31 dkg liszt,  mandula aroma 1/2   szalakáli.   

A cukrot a margarinnal habosra keverni, hozzáadni a 6 tojássárgáját, a lisztet, a szalakálit, és a   habot. A tésztát 3  részre osztjuk. Egyikbe az aromát, a másikba 2 evőkanál kakaót, a harmadik sárga  marad.

Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 7 dl tej, 4 púpos kanál liszt.

Lisztet  a  tejjel megfőzzük,   a margarin a cukorral habosra keverni. Ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverjük. Tetejére csoki máz.   

Jó sütést kívánok! 

Köszönjük szépen Vágner Ferencné Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top