Marcipános korong

2009. 07. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kedves Donnák! Szeretnék megosztani  veletek egy finom sütireceptet!

Hozzávalók kb. 70 darabhoz: 20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 20 dkg finom kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 1/2 üveg rumaroma, 3 csepp keserűmandula-aroma, csipet só, 15 dkg darált dió, 40 dkg marcipánmassza, 2 tábla ét tortabevonó, kb. 25 dkg pirosribizli-zselé, (de meggyből is nagyon finom) kb. 70 db felezett dióbél.

A feldarabolt vajat a liszttel, a kétféle cukorral és az aromával, a sóval, a darált dióval sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kétfelé vesszük, egyik felét visszatesszük a hűtőbe. Lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 4 cm-es köröket szaggatunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőbe 200 fokon kb.10 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. A tészta másik felével ugyan ezt tesszük.

A marcipánmasszát két réteg folpack között vékonyra nyújtjuk. Ugyancsak 4 cm-es köröket szaggatunk. A bevonót forró gőz fölött megolvasztjuk. A tésztakorongokat  a zselével megkenjük,egy-egy marcipánkört ragasztunk rájuk. A korongok marcipános felét a folyékony csokoládéba mártjuk úgy, hogy a tésztát is érje a csoki. Dióbéllel díszítjük. Addig rakjuk rá a diót, míg meg nem dermed a csoki, hogy odaragadjon. Amikor a marcipánkört és a  tésztát összeragasztottuk, legalább egy órát várjunk a csokizással, mert szét fog csúszni a két korong.

Egy kicsit idő, és munkaigényes, de megéri a fáradságot, mert mennyeien finom! Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Gálné Ilikének és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top