Mars az asztrológiában

2008. 10. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Grafikai jelzése: Mars isten pajzsa és íja, a háború istenéé.

Uralkodik a Kos jegyében, társ ura a Skorpió jegyének. Ragját veszti a Mérleg és a Bika jegyében, emelt a Bakban, esésben van a Rák jegyében.

Testrésze az izomrendszer, a külső szervek, az arc és a fej, a vörös vérsejtek, a motorikus idegek, a húgyhólyag, és a mellékvesék Az akciót, az agresszív törekvést, kezdeményezést jelképezi. Kulcsszava az energia. Hatással van az ember ösztöneire, kívánságára és szexuális energiájára. Rámutat az ambícióra, erőre, hatalomra, konstruktivitásra, munkára, törekvésre, versenyszellemre és a halálra. Befolyással van a sebészetre, az operációra. Irányítja a fegyvert, háborút, szerencsétlenséget, gyulladásokat, sebeket és vágásokat, égési sebeket, erőszakot, szerszámot, vasat és acélt.

Annak idején, mint kisebb gonosztevő volt ismeretes. A Mars hatása meglepetésszerű, öntudatos és nyugtalanító. A Marsot lehet destruktívan használni és haragosan, harciasan, vagy pedig bátorsággal és erővel. Természete szerint lendületessé tesz, a vitalitást, az életerőt támogatja, rossz esetben túlhajszoltság következtében támadja. Jó esetben lobbanékonyságot, lelkesedést, rossz esetben vak indulatot, agresszivitást ad.

Férfi képletében a személyes szexuális aktivitást, női képletben a férfi zsánertipust képviseli. Általában fiatal férfit jelöl. Hozzá tartoznak a fegyveres testületek. A Mars a horoszkópban azt mutatja, hogy a szülött hova fekteti be legnagyobb energiáját.

A következő növények tartoznak a Mars alá: fokhagyma, szellőrózsa, kalinca, piros földitök, sóskafa, cseregalagonya, sulymos búzavirág, torma, csikorka, komló, sárga tárnics, koriander, mustár, dohány, nehéz szagú boróka, csalánfélék, lenfélék, macskagyökér, torzsika-boglárka, rétiboglárka, festőbuzér, rebarbarafajták, bazsalikom, borbolya, buxus, puszpáng, árnics, lucfenyő, rekettye, csodabogyó, galagonya, egértövis, kocsord, póréhagyma.

Az alábbi testrészek, szervek tartoznak az uralma alá: az izmok, az epe, az erek, elsősorban a verőerek, a vörös vérsejtek, általában a vér, a vér vastartalma, részben a fogak, hagyomány szerint a bal fül.

Betegségokozó hatásai: heveny gyulladásos, lázas betegségek, sérülések, operációk, égések.

Kapcsolódó anyagok:

$$1518$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top