Meggyszósz ahogy én készítem

2009. 07. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Meggyszósz ahogy én készítem

1/2kg magozott megy 1 vaniliás vagy tejszínes pudingpor cukor és fahéj ízlés szerint 2,5dl tej

A meggyet felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megszórom cukorral, fahéjjal és felforralom. Míg felforr, a pudingport kikeverem a tejjel. Hozzáöntöm a meggyhez, kevergetem míg besűrűsödik. Jól lehűtöm. Meggylevest is igy készítek, csak több folyadékkal. Főtt húshoz, roston sütött csirkemellhez, fokhagymás csirkecombbal, rántott szelettel és főtt-vajas tört krumplival isteni.

Aki szeret más fűszerekkel ízesítheti: szegfűszeg, citromhéj, vanillia, stb 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top