Gyros
50 dkg pulykamell filét vékony csíkokra vágok és gyros fűszerbe megforgatok. Izlés szerint még lehet sózni, borsozni. Állni hagyom legalább egy órát.
Közben elkészítem az öntetet, ami joghurtos-fokhagymás. 2dl tejfölt 1 dl natúr joghurttal és 3 gerezd áttört fokhagymával, cukorral, sóval, borssal símára elkeverek.
A pulykamell csíkokat lassú tüzön vajban megpárolom, majd a végén egy kis színt is adok neki.
Közben a tányért kidiszítem: félkörbe, szeletelt paprikát, paradicsomot és uborkát rakok. A másik felébe fölhalmozom a húst és a hasábburgonyát (Ezzel a körettel a legfinomabb). Evés előtt lehet a húsra reszelt sajtot tenni és hirtelen átpirítani, illetve ilyenkor tesszük rá az öntetet. Nagyon laktató és finom étel!
Jó étvágyat kívánok!