Gyros

2009. 07. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Gyros

50 dkg pulykamell filét vékony csíkokra vágok és gyros fűszerbe megforgatok. Izlés szerint még lehet sózni, borsozni. Állni hagyom legalább egy órát.

Közben elkészítem az öntetet, ami joghurtos-fokhagymás. 2dl tejfölt 1 dl natúr joghurttal és 3 gerezd áttört fokhagymával, cukorral, sóval, borssal símára elkeverek.

A pulykamell csíkokat lassú tüzön vajban megpárolom, majd a végén egy kis színt is adok neki.

Közben a tányért kidiszítem: félkörbe, szeletelt paprikát, paradicsomot és uborkát rakok. A másik felébe fölhalmozom a húst és a hasábburgonyát (Ezzel a körettel a legfinomabb). Evés előtt lehet a húsra reszelt sajtot tenni és hirtelen átpirítani, illetve ilyenkor tesszük rá az öntetet. Nagyon laktató és finom étel!

Jó étvágyat kívánok!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top