Menyből az angyal…

2008. 12. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az angyalok az univerzum szellemi törvényeinek őrzői és hordozói, akiknek energiája és ereje végtelen. Hírhozók, mindig is az Isten és az emberek közötti kommunikációt segítették. Az angyalok a mennyországban laknak, a jó oldalon állnak, és amikor mi, emberek jót teszünk, a régiek azt mondták, megzendülnek az angyali seregek trombitái az égben. Vannak őrangyalok, és arkangyalok. Az őrangyaloknak az a feladata, hogy mellettünk álljanak az első pillanattól az utolsóig, és segítsenek bennünket.

Az arkangyalokat nevük és feladataik szerint a következők:

Mihály arkangyal elsődleges feladata, hogy elűzze a félelem alacsonyrendű energiáit. Ha aggodalom, vagy szorongás lesz úrrá rajtunk, gondolatban szólítsuk, és ő megnyugtat minket. Kérhetjük, hogy távolítsa el az ártalmas energiákat a környezetünkből. Amikor hozzá fordulunk, melegség tölthet el. Ez azért van, mert ő tüzes, harcos arkangyal. Ha akarjuk, állandóan velünk marad, hiszen ő képes egyszerre mindenütt jelen lenni.

Rafael az égi világ gyógyítója. Tevékenysége az isteni közbelépésben és a tanácsadásban nyilvánul meg. Az előbbi esetben körülvesz smaragdzöld gyógyító fényével, szeretetével és a gond egy csapásra elillan. Az utóbbi esetben intuícióval és megérzésekkel mutatja meg, hogy mi magunk miként mozdíthatjuk elő gyógyulásunkat (ez a gyakoribb).

Gabriel, hírnök arkangyal lévén, szívesen segít az írással foglalkozóknak, és gyógyító üzeneteket közvetít nekik. Szeretetteljes tanítóként sarkall, hogy vágjunk bele, és támogat, hogy örömünket leljük benne.

Uriel energiája a gyertyalánghoz hasonló, halványsárga színű. Forduljunk hozzá, ha ötletekre, vagy tanácsokra van szükségünk. Energiájával a borostyánkövet szokták összefüggésbe hozni.

Ariel nevének jelentése, Isten oroszlánja, ami ábrázoló név, bátor, merész, összpontosított és elegáns a mozgása. Ha oroszlánt látunk, valószínűleg ő látogatott meg bennünket. Forduljunk hozzá, ha önbizalomra, bátorságra van szükségünk.

Ha szeretnénk kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak lenni, forduljunk Chamuelhez. Ő ügyel az ember benső békességére és és a világbékére. Nagyon kedves, szeretetteljes és bájos lény. Jelenléte könnyed izgalom érzését kelti az emberben. Látja a valódi értékeinket és feltétel nélkül szeret mindenkit.

Metatron aurája szép lila, tengerzöld csíkokkal. A zöld-piros turmalint szokták energiájához kapcsolni. Ha hozzá fordulunk, kitisztítja csakráinkat és szakrális alakzatokkal vesz körül bennünket. Korábban emberként élt a földön, de olyan sok jót tett, hogy az arkangyalok közé emelkedett.

Metatron mellett Sandalphon a másik olyan arkangyal, aki korábban ember volt. Sandalphon abban tud segíteni, hogy mi is kiemelkedő életet éljünk. Azzal a kéréssel fordulhatunk hozzá, hogy segítsen egységben élni és teljesen felébreszteni a prófétálás, a gyógyítás és a megnyilvánulás lelki adományait. Az ő segítségével képesek leszünk úgy kimondani igazságainkat, hogy senkinek sem ártunk vele. Azon kívül segít értékelni valamennyi csodát és győzelmet, még a legkisebbeket is.

Advent négy vasárnapján négy különleges angyal érkezik. Az első angyal kék köpenyben száll le az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A második angyal napsugarakból készült serleggel, piros palástban érkezik, hogy tiszta szeretetet hozzon az emberek szívébe. A harmadik angyal fehérben jön el, békét és boldogságot hoz a tiszta szívű embereknek. A negyedik angyal advent negyedik vasárnapján lila lepelben, kezében lanttal, ajkán a béke dalával jő el, és megújulást hoz. Ők a karácsonyi angyalok. Azért jönnek a földre, hogy előkészítsék az emberek szívét a Megváltó érkezésére és még boldogabb, emelkedettebb legyen a karácsony…



Szerző

donna.hu



Scroll to Top