Merész minták, élénk színek, rojtok és fodrok

2008. 04. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szín tekintetében abszolút befutó a kék, a pontos megfogalmazás szerint a lilába hajló íriszkék – de a célnak ennek valamelyik árnyalata is megfelel. Ez jó hír, hiszen mindenki találhat olyat, ami tetszik neki és még jól is áll. De a viselésével óvatosan kell bánni, mert egy rosszul megválasztott árnyalat sápaszthat, vagy öregíthet. Ezért világos bőrűeknek élénkebb színű ruhadarabot érdemes választaniuk. A sötétebb árnyalatokat kerüljék a fiatalok, mert öregítenek, de az élénk, világoskék szinte mindenkinek jól áll.

Persze, nem muszáj kékbe burkolózni egész tavasszal és nyáron, van még lehetőség bőven. Divattervezők – szakértők, hozzáértők? – három másik színt is felruháztak a „divatos” jelzővel: narancs, piros és sárga. Ám ezekkel a színekkel vigyázni kell, mert nem mindenkinek állnak jól, például a nagyon fehér bőrön nem mutatnak iagzán!

Akinek az élénk színek nem fekszenek, az se lógassa az orrát, idén is mennek a pasztell árnyalatok, és természetesen ezen a tavaszon is bátran lehet kombinálni, rózsaszínt a sárgával, pirosat a naranccsal, a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Hatásfokozásképpen a minták nagyok és feltűnőek: hatalmas virágok, pöttyök, geometrikus vonalak, elmosódott képek.

Ami a formákat illeti: tollak, fodrok, csillagok, rojtok minden mennyiségben. Selyem, szatén és muszlin, szűk fölső, bő szoknya, férfiasabb szabású nadrág és mellény.

Már tavaly is sláger volt, és idén se marad el a rövidnadrág, amely lehet bármilyen, extra mini vagy bermuda, lezser szabású vagy élére vasalt, övvel vagy anélkül. S mivel az 50-es évek divatja köszön vissza 2008-ban, iszonyúan hangsúlyos a derék, ezért öv, öv és öv, tíz divattervezőből kilenc ezt ajánlja!

Halkan jegyzem csak meg, hogy a divat mellett egyéb dolgokat is célszerű figyelembe venni, például alkatunkat, korunkat, hogy lehetőleg hozzánk passzoló színeket válasszunk. Mert hát mit ér egy-egy divatos darab, ha nekünk nem áll jól, vagy nem érezzük felszabadultnak magunkat benne?

Kapcsolódó fórum:

$$f404$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top