Mézes krémes

2010. 04. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta hozzávalói:

30 dkg liszt 10 dkg porcukor 1 egész tojás, 1-nek meg a sárgája 1 evőkanál rum 1 k. kanál szódabikarbóna 4 dkg margarin 1 evőkanál langyosított méz 1 kanál tejföl 

Krém hozzávalói:

1 liter tej 3 cs. vaníliás puding 3 evőkanál liszt 25 dkg margain 15 dkg kristálycukor 2 tojás sárgája 2 cs. vaníliás cukor 0.5 liter cukrász tejszín

A tészta alapanyagait összegyúrjuk és gáztepsi hátán 2 lapot sütünk. 

A krémnél az alapot megfőzzük: liszt, puding, tojássárgája, tej, cukor állandó keverés mellett, míg hűl, addig a rámát habosra keverjük és a két krémet összevegyítjük, majd együtt is habosítjuk.

Az alsó lapot egy kicsit meglocsoljuk rumos tejjel és rákenjük a krémet, majd a tejszínt kemény habbá verjük és a krémre terítjük, rátesszük a második lapot. Én azt is enyhén meg szoktam locsolni rumos tejjel, de csak keveset, nehogy elázzon a teteje. Másnap szeleteljük és a tetejét porcukorral meghintjük. 

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Zsebéné Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top