Krumplis pogácsa

2010. 04. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

40 dkg liszt 20 dkg törtkrumpli 20 dkg margarin 1 csapott evőkanál só fél pohár natúr joghurt 2 darab egész tojás 2,5 dkg élesztő 1 mokkáskanál cukor az élesztő felfuttatásához + 1 tojás a tetejét kenni

Elkészítés:
A cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrom és  40-45 percre a hűtőbe teszem. A hűtési idő letelte után 3x20 percenként nyújtom és hajtogatom. Utoljára 1 cm vastagságúra nyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom, én egy 4 cm átmérőjű szaggatót használtam. Ezután megpöndörgetem, tepsibe rakom és felvert tojással bekenem a tetejét és előmelegített sütőben, ( villanytűzhelynél(,) 300 fokon előmelegítve, 200 fokra mérsékelve), 10-15 perc alatt  sütöm. A sütési idő természetesen a sütő függvénye. Nagyon finom, puha marad még másnap is.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 

 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top