Hozzávalók a tésztához: 500 g teljes kiőrlésű liszt, 60 g vaj, 2 evőkanál tejföl, 4 evőkanál olvasztott méz, 50 g fruktóz (elhagyható), 2 db tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna.
Összegyúrom, legalább öt lapot sütök belőle Krém: 1000 ml tejben 3 csomag vanília pudingport kemény pudingnak megfőzök 200 g vajat, (eredetileg 300 g kell, de lecsökkentettem, így is jó) 150 g fruktózt, Rumot vagy rum aromát a kihűlt pudinggal habosra keverem. Ezzel a krémmel rétegesen megtöltöm a lapokat. (Nekem a barna lisztből csak 3 lapot sikerült sütnöm, de így is nagyon finom lett!) Máz: 50 g Diabette tejcsokoládét felolvasztok egy kis tejjel, ezzel borítom be a tetejét. (vagy én készítem: 2 evőkanál kakaóport egy kis tejjel, meg 1 evőkanál fruktózzal simára keverek, ezzel kenem meg a tetejét)
Az elkészült süteményt másnap lehet szeletelni, addig szépen megpuhul, és nagyon finom lesz! Előnye: cukorbetegek is fogyaszthatják! Ha pontosan így készül, akkor 50 szeletre tudom vágni, egy szelet 15.4 g szénhidrátot, és 140 kcal - át tartalmaz.
Hátránya: nem lehet megenni egyszerre az egészet! Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Brátán Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!