Májpuffancs

2009. 01. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 20 dkg darált máj, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál liszt, 1 vöröshagyma, 3 tojás, bors, só, petrezselyem, bazsalikom, ételízesítő.

A májat ledaráljuk és a tojások sárgájával kikeverjük. Beletesszük a fűszereket, a lereszelt hagymát, a liszttel elkevert zsemlemorzsát, végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojások csipetnyi sóval keményre vert habját is. Piskótaszerű, sűrű masszát kapunk. Közepesen forró olajba szaggatjuk a májas masszát, kanál segítségével. 18-20 db lesz ebből a mennyiségből. Főzelékek mellé, de krumplival rizzsel vagy csak salátával is finom.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Nagy Csillának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top