Csokis keksz

2009. 01. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 ek. keserű kakaópor, 10 dkg apróra vágott étcsoki, 1/2 tk. fahéj, 1/2 tk. szódabikarbóna, 1 tojás, 10 dkg puha vaj, 10 dkg cukor.

A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, fahéjat, kakaóport és a csokit. A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Az előző lisztes keveréket apránként belekeverjük a kikevert vajba. Ha nem elég gyúrható a tészta, öntünk hozzá egy kis tejet. Kis időre hűtőbe tesszük,és sütés előtt kis golyókat formálunk belőle, amit tenyérrel összenyomunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, és 150 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütöm.

Miután kihűlt, fém sütisdobozban tárolom.

Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top