Mi legyen a gyerekből?

2010. 01. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Személyes születési horoszkópunk sok támpontot tartalmaz ahhoz, hogy segítsen kiválasztani azt az utat, ami hivatásban, vagy munkában a legjobban illik a horoszkóp tulajdonosához.

Íme egy kis segítség az asztrológia tükrében:

Mindazok, akik a Kos jegyében születtek, vagy a Kos jegyében áll az aszcendensük:

A Mars, mint a Kos érdekeltségű emberek uralkodó bolygója kapcsolatban van tűzzel, vassal, sebekkel, gyulladásos és lázas betegségekkel, harccal, indulatokkal, és erőszakos cselekedetekkel.

Ajánlható foglalkozások, hivatások: tervező, sebész, fogorvos, idomár, rendőr, mérnök, mozdony-villamosvezető, tűzoltó, bokszoló, lakatos, kovács, hegesztő, szegecselő, fűtő, hentes.

Mindazokra, akik a Bika jegyében születtek, vagy a Bika jegyében áll az aszcendensük, a következők jellemzők:

Uralkodó bolygójuk a Vénusz. Passzív, negatív, harmonikus hatású bolygó. Kapcsolatos a szeretettel, a szerelemmel, a természet szépségeivel, a zenével, általában a művészetekkel.

Kitartást igénylő, az eszmélő, természetes földies hivatások.

Szobrász, formatervező, műiparos, divattervező, díszítő, színházi fodrász, komikus. Állatorvos, élelmiszerkereskedő, gyógyszerész, kozmetikus, építésvezető, kémikus, bankhivatalnok, zenész, énekesnő, orvos asszisztens, portás, kőműves, ács, szabász, cukrász, pék.

Az Ikrek jegyében születetteknek, vagy az Ikrek aszcendensű embereknek olyan foglalkozást kellene választaniuk, amelyek  ügyességet, sokoldalúságot, intelligenciát igényelnek, melyeknél nem életbevágóan fontos a megbízhatóság.

Író, szakértő, kereskedő, könyvkötő, szállító, ügynök, tudósító, közvetítő, bevásárló, ügyvédi iroda vezető, gazdasági ellenőr. Szerkesztő, könyvszakértő, kereskedelmi igazgató, diplomata, tanár, szónok. Eladó, tudósító, tolmács, pincér, nyomdász, levelező, számítógépes adatfeldolgozó.

Mindazoknak, akik a Rák jegyében születtek, vagy a Rák jegyében áll az aszcendensük, a következő foglalkozásokat ajánlanám.

A Rák jegyében a Hold uralkodik. A lelkiség, a fantázia, az érzelem, a nőies passzív magatartás bolygója. Jellemformáló hatása: anyáskodó, megértő, gyengéd, szolgálatkész, odaadó, és önzetlen. Érzékeny és fogékony a művészetek iránt. Intuitív, sőt okkult képességekkel is rendelkezik.

A Rák érdekeltségűeknek ajánlhatók, a gondoskodó, házias, érzelmi, logikátlan hivatások.

Tengerészet, orvoslás, ápolás, gondozás, halászat, tejjel, itallal, élelmiszerekkel foglalkozó hivatások, vízmérnök, vízszerelő. Szónok, szállodai vendéglői munka, hal, gyümölcs, vagy gabonakereskedő, molnár. Színművész, vagy rendező.

Gyermekintézet, otthonvezető. Hajóvezető, bonyolító, ügynök, háziasszony, nevelőnő. Szakács, kereskedelmi alkalmazott, tengerész, szülésznő, nővér, szolgáló, gyermeknevelő.

Aki az Oroszlán jegyében született, vagy az Oroszlán jegyében áll az aszcendense, annak a következő hivatást ajánlhatjuk.

Az Oroszlán érdekeltségű embereknek a Nap az uralkodó bolygójuk. A Nap jellemformáló hatása: kitartó, nyílt, őszinte, szorgalmas, tiszteletet parancsoló, vezetni akaró egyéniség, melyben a cselekvő erő kezdeményezőkészséggel párosul. Nagylelkű, nagyvonalú, nemes és önfeláldozó. Szabadság és függetlenség szerető. Bátor és nem mérlegeli a veszélyt, amikor másokat, de elsősorban hozzátartozóit kell megvédeni másoktól. Erkölcsi érzéke, igazságszeretete fejlett, ezért a jogost, vagy jogtalant azonnal felismeri.

A napos, a nagyszabású, nagyvonalú, kiemelkedő hivatások valók az Oroszlán érdekeltségű embereknek.

Ide tartoznak az államfő, az uralkodó, a kormányzat, a vezetők, a befolyásos emberek, a magasállású tisztviselők, a hatóság, a törvényhozók, az országgyűlés, a bírók, a nagy vállalatok vezetői.

Ajánlható foglalkozások az aranyművesség, ékszerészet, szobrászat, színészet, iparművészet, vállalkozás, műkereskedés, színrendezés. Igazgató, szövetkezeti és egyesületi elnök, reprezentáló hivatások, követség, vezető lelkész pap. Hivatalnok, törvényszéken pénzügyi vonatkozásban.

Azoknak, akik a Szűz jegyében születtek, vagy a Szűz jegyében áll az aszcendensük, a következőket mondhatjuk. Uralkodó bolygójuk a Merkúr, jellemformáló hatásai: okos, gyors felfogású, intelligens, jó a nyelvérzéke, sokoldalú, találékony, érdekli a természettudomány, a biológia, a matematika, kitűnő a memóriája, a legkisebb részletig megmarad benne minden, ami érdekli, vagy érdekelte. Mozgékony, kritikus, körültekintő, barátságos. Szeret ismerkedni, és az embereket, a helyzeteket gyorsan ki- és felismeri. Jó szervező, kellemes társalgó.

Ő a tisztességes, rendes, okos, kritikus, pedáns, hivatalok.

Ajánlható a Szűz érdekeltségű embereknek az analizáló tudomány, nyelvészet, csillagászat, botanika, matematika, rovargyűjtés, kiskereskedés, lehetne órás, gyógyszerész, kiadó, kritikus, kalkulátor, küldönc, finommechanikus, írnok, tördelő, kézimunka-készítő. Tudós, diplomata, ügyvéd, követ, tanár, író, és újságíró, hírlapterjesztő, előadó művész, kereskedő, üzletkötő, postás, hírközléssel, és közlekedéssel kapcsolatos szakember.

Aki a Mérleg jegyében született, vagy a Mérleg jegyében áll az aszcendense, ugyanúgy a Vénusz hatása alá tartozik, mint a Bika jegyében született emberek. Kedvesen állhatatlanok,  a harmóniára törekszenek, művészi hajlamokkal rendelkeznek.

Az alábbi hivatásokat ajánljuk a számukra: festő, táncos, előadóművész, artista, bemondó. Művészettörténész, műkereskedő, luxus üzletvezető, kozmetikai és divatszakértő, házasságközvetítő, utazási irodavezető, színházigazgató, festő-mázoló, szabó, fodrász, kárpitos, zenész, modellbemutató, titkárnő.

A Skorpió jegyében születetteknek, vagy akinek a Skorpió jegyében áll az aszcendense, a Plútó az uralkodó bolygója.

A Plútó jellemformáló hatása: elszánt, tettrekész, mindent a magasabb szempontoknak vet alá, és a végső cél lebeg a szeme előtt. Önkritikája óriási, igyekszik leküzdeni saját hibáit, és a próbáknak először önmagát rendeli alá. Az új rend létrehozásán fáradozik, de nem csak rombol, hanem elsősorban épít. Belső harc dúl benne, és az elért eredményeit ismét felül akarja bírálni, sőt elveti, és még újabbat akar. Előrelátó, sokszor próféta, érzéki, óriási energiái vannak, és gyorsan regenerálódik.

A következő hivatások, munkák ajánlhatók a részükre:

Kutató, filozófus, metafizikus, kémikus, orvos, kritikus, kozmobiológus, mágus, végrendelet végrehajtó, temetkezési vállalkozó. Tengerésztiszt, büntetőjogász, kémszolgálat vezetője, bizalmi tanácsos, gyóntató. Titkosrendőr, kém, titkos ágens, rendőrségi hivatalnok, vasmunkás, mozdonyvezető, hajós, halállal kapcsolatos hivatások. Röntgenorvos, atomfizikus, feltaláló, űrhajós, tömegszervi vezető, nyomozó, rendőr, hipnotizőr, mágus.

Akik a Nyilas jegyében születtek, vagy Ascendensük áll a Nyilas jegyében, uralkodó bolygójuk a Jupiter.

Nekik valók az őszinte, sportbeli, finom, támaszt kereső hivatások.

A Jupiter jellemformáló hatása: előrelátó, mértékletes, bölcs és tiszteletreméltó. Humánus, jóindulatú és igazságszerető. Másokért él és a közjóért harcol. Nagylelkű, bőkezű, résztvevő, belátó és átérzi mások gondját, baját. Nyílt, becsületes, szelíd és jó modorú. A tudományok és a művészetek pártfogója, állat és sportszerető.

A Nyilas érdekeltségűeknek ajánlható hivatások foglalkozások:

Filozófus, politikus, bíró, jogász, titkos tanácsos, kiadó, nagykereskedő, állat és lótenyésztő, vadász, világjáró. Pap, lelkész, reprezentációs szakember, jós, katona, hivatalnok, misszionárius, utazási képviselő, hajtó és lovagló tanár, külkereskedelmi szakember, diplomata.

A Bak jegyében született embereknek, vagy akiknek a horoszkópjában a Bak jegyében áll az Ascendensük, a Szaturnusz az uralkodó bolygójuk.

A Szaturnusz jellemformáló hatása: meggondolt, határozott, megingathatatlan, kötelességtudó, szellemi téren elmélyedő. Nyugodt, mértékletes, hallgatag, szorgalmas, kitartó, szolgálatkész, jó tanítói hajlammal rendelkezik. Jó emlékezőtehetsége van, és kiváló koncentráló képessége. Szívós, takarékos, magányt kedvelő, visszahúzódó és zárkózott. Szereti a rendet és a tisztaságot, céltudatos.

A következő hivatás, vagy munka ajánlható a Bak érdekeltségű embereknek:

Szobrász, grafikus, drámaíró,  nehézgép gyártó, antikvárius, történész, bányászmérnök, jószágigazgató, bank szakember, könyvtáros, tüzérségi vagy utász tiszt, bányamérnök, agrármérnök, építész, meteorológus, hivatalnok, tanító, remete, régész, szerzetes, látnok, temetkezési vállalkozó, közös képviselő.

Akik a Vízöntő havában születtek, vagy Ascendensük áll a Vízöntő jegyében, az Uránusz által jelzett hivatásokat szeretik a legjobban.

Az Uránusz jellemformáló hatása: eredeti gondolkodású, ötletes, találékony. Impulzív, bizarr képzeletű, élénk, gyorsan lelkesedő, függetlenségszerető. Transzcendentális, intuitív, okkultista. Szélsőséges, de mindig megtalálja a helyes utat. Forradalmasít, újít mindent, amivel foglalkozik.

Az Uránusz szereti az emberszerető, fogadásra kész, a gyorsaságot jelentő és illúziót keltő hivatásokat.

Az uránuszi hivatások, foglalkozások:

feltaláló, költő, művész, természetkutató, író, pszichológus, idegorvos, pap, lelkész, szervezést irányító, propagandista, bank szakember. Repülőtiszt, utazó, zenész, artista, bűvész, idegenvezető, autóversenyző, régiség kereskedő, számítógépes szakember, programozó matematikus, és minden extra hivatás, ami a mai modern tudományokkal összefügg.

Aki a Halak jegyében született, vagy Ascendense esik a Halak jegyébe, a Neptunt mondhatja uralkodó bolygójának.

A Neptun jellemformáló hatása: nagy képzelő erő, mélyérzésű, fogékony és tehetséges, intuitív, tiszta és feddhetetlen. Szeretetreméltó, öncélt nem ismer, másokért él. Az egyetemes szeretetben való feloldódást, művészi vonzalom, főleg a festészet és zene iránt, valamint az érzék fölötti élmények, metapszichikai képességek jellemzik. Az okkult jelenségek jó ismerője és értője.

A Neptunhoz tartoznak az elfolyó, együttérző, bátortalan ingadozó hivatások.

A Halak érdekeltségű embereknek ajánlható foglalkozások: bűvész, illuzionista, filmes, filmszínész, fényképész, zeneszerző, illatszer kereskedő, ital- és dohánykereskedő, altató orvos, tengerész, spritiszta, látnok, gyermekorvos, pszichológus, bejárónő, házvezetőnő.

 

- Németh Ági -



Szerző

donna.hu



Scroll to Top