Miért nem szabad belerohanni azonnal egy kapcsolatba?

2010. 10. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem jó elsietni az összeköltözést, de még a párkapcsolat kialakítását se. Ha hirtelen jössz össze valakivel, lehet, hogy később mégis át akarod gondolni vagy esetleg meg is bánod a dolgot.

Vannak ugyan kivételek, amikor rögtön első pillantásra beleszeretünk jövendőbelinkbe és tündérmeseként éljük vele életünket, de ez rendkívül ritka. Jobb, ha nem erre a reményre alapozzuk életünket. Íme, néhány ok, amiért nem érdemes belerohanni egy kapcsolatba.

Nem ismered igazán az illetőt

Mikor először találkoztok, ne akarj azonnal továbblépni vele, ne siess el semmit. Hidd el, jobb, ha megismered egy kicsit a randipartnered, mielőtt bármibe belebonyolódnátok.

A sietség könnyen szerelmi bánathoz vezethet

Hamar összetörhet a szíved, ha fejest ugrasz egy kapcsolatba, de lehet, hogy épp te töröd össze a partnered szívét. Tehát légy biztos magadban, gondold át a dolgot!

Elriaszthatja a srácot a sietség

Mikor egy lány sürget egy kapcsolatot, könnyen elijesztheti a fiút. Ez nem jó ötlet tehát, úgyhogy mindenképp lassan haladjatok.

Egy egészséges kapcsolat kiépítéséhez idő kell

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy időbe telik felépíteni egy kapcsolatot. Lassan akarod felépíteni ezt az egészséges kapcsolatot, lépésről lépésre vagy azonnal egy magasabb szintre szeretnéd emelni? Sokan azt tanácsolják, hogy lassan kell haladni, randikkal, és csak azután lehet továbblépni, mondjuk egy év múlva.

Kiderülhet, hogy nem is szeretnél vele lenni

Mikor elkapkodsz valamit, előfordulhat, hogy végül rájössz, olyasvalakivel vagy együtt, akire nem is vágysz. Ez pedig nem jó senkinek sem. Ha hirtelen jössz össze valakivel, könnyen lehet, hogy túl sok munkába és kompromisszumba kerül felépíteni és élhetővé tenni a kapcsolatot. Ez egyértelműen több energiádba kerül és stresszes helyzetekbe sodorja mindkét felet.

HM



Szerző

donna.hu



Scroll to Top