Mikor méregtelenítsünk?

2010. 08. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az újholddal méregteleníteni tudunk... Ezt a hetünket az újhold fémjelzi. Ez a Hold impulzus megadja a szervezetnek a képességet arra, hogy salaktalanítson és méregtelenítsen. Egy koplalókúra hatása olyan magas, mint semmilyen más holdfázisban, a rossz és a nem kedvelt szokásokat is sikeresen le tudjuk ilyenkor küzdeni.   Hétfőn a Hold az Oroszlán jegyében nyugtalanná és álmatlanná tehet bennünket. Az alvásproblémák a leggyakoribb egészségi zavarok közé tartoznak. A jó alvást meg lehet tanulni. A legfontosabb előfeltétel, hogy egy szabályos ritmusra szokjunk rá. Menjünk mindig ugyanabban az időben ágyba, és keljünk fel reggelenként mindig ugyanakkor. Lefekvés előtt lehetőleg mellőzzük a stresszt, és előtte legalább két órával ne nézzünk izgalmas filmeket. 7-8 órás alvást tervezz. Ügyelj arra, hogy kellemes hőmérséklet legyen a hálószobában. Optimális a 14-15C fok. Aludj sötétben, húzd le a redőnyt, vagy húzd össze a függönyt. Viselj bő és kényelmes hálóruhát. Este lefekvés előtt sétálj egy negyedórát. Ne maradj fekve az ágyban, ha 30 percen belül nem tudnál elaludni. Oldhatod a lelki terheléseket autogén tréninggel vagy meditációval. A növényi nyugtató vagy altatószerek, ellentétben más gyógyszerekkel, nem tesznek függővé és nincsenek kellemetlen mellékhatásai. Jól bevált a macskagyökér, vagy valeriána, a komló és a citromfű. Álmatlanságot okozhat a Hold. Mellőzd az erőfeszítéseket, ha szív és keringési betegségeid lennének. Különösen veszélyeztetettek az Oroszlán, Skorpió, Bika és Vízöntő jegyében született emberek. A Hold az Oroszlán jegyében felerősíti az alvászavarokat, melyet az ideges nyugtalanság okoz. Itt segíthet egy masszázs rózsa vagy levendula olajjal. Ha ezt nem teheted, most nyugodtan igyál meg egy pohár sört. A barna sör segít - hála a komlónak- a kellemes alvásban. A kamillának, a gyűszűvirágnak, a rozmaringnak különösen jó hatása van.

Kedden töltődj séta közben. Az újhold gyengít. Az ember fáradtnak és kimerültnek érzi magát, és ezt még egy szembenállás is erősíti a Hold és a Neptun között. Egy kiadós séta segíti a keringést, mindegy, hogy milyen idő van. Ezzel egyidejűleg az enyhe szellő a kisebb gondokat is elfújja, és a nagyobbak is kisebbnek fognak tűnni. Leginkább az Oroszlán, Skorpió, Bika és Vízöntő jegyében született embereknek kellene sokat sétálni. Nyugtalanná válhatsz, főleg, ha a fent felsorolt jegyek valamelyikében születtél.  Szerdán alaposan mosd meg a gyümölcsöket. A Szűz jegyében áll a Hold. Ilyenkor különösen kell ügyelned arra, hogy minden táplálékod nagyon tiszta legyen. Mosd meg a gyümölcsöket, zöldségeket alaposan. Nagy a veszélye ilyenkor egy bélfertőzésnek és a hasmenésnek. Különösen veszélyeztetettek azok, akik a Szűz, az Ikrek, a Nyilas vagy a Halak jegyében születtek. Ha a Szűz jegyében áll a Hold, az emésztési problémák is erősebbek. Mellőzd a zsíros ételeket. Grillezz inkább pulyka vagy csirkehúst, mint zsíros húsokat vagy kolbászt. Köretként fogyassz sok salátát, melyet zsírszegény joghurt szósszal kellene elkészíteni. Csütörtökön kényeztesd magad szép dolgokkal. A Szűz jegyében álló Hold alkalmas arra, hogy egy rehabilitációt vagy egy kúrát elkezdj. Szintén alkalmas arra, hogy megváltoztasd a táplálkozásodat. Szánj egy napot arra, hogy csak gyümölcsöt vagy csak rizst egyél, ezzel tehermentesítheted a testedet. Emésztési problémákra hajlamosabbak lesznek a Szűz, az Ikrek, a Nyilas, a Halak jegyében született emberek. Mondj le a nehéz és zsíros ételekről, ma csak jót tegyél a testeddel. Keresd fel a kozmetikusodat, fodrászodat vagy a masszőrödet. Csak te vagy a fontos, mondj nemet a mindennapi kötelességekre. Pénteken a Hold és a Mars együtt állnak a Mérleg jegyében. Ez olyan lesz, mint egy startlövés. Sportoljál, próbáld meg gyógytornával erősíteni és fitten tartani magad. Mindenekelőtt a Mérleg, a Bak, a Rák, és a Kos jegyében született emberek fogják úgy érezni magukat, hogy fákat tudnának kitépni. A betegségek gyorsabban gyógyulnak. A Mars minden napimádót figyelmeztet, hogy nagyon vigyázzon a bőrére. Nagy a veszély arra, hogy károsodik a bőrük, túl magas lesz a sugárzás. Szombaton jót tesz a vízterápia. A Mérleg jegyében álló Hold a veséket veszélyezteti. Különösen a Mérleg, a Rák, Bak, vagy a Kos jegyű embereket. A Hold kapcsolódik a Neptunhoz. Ez az idő nagyon alkalmas arra, hogy elkezdj egy vízterápiát. Az Uránusz stresszel bennünket.  Minden fontos teendőnket végezzük el máskor.

  Vasárnap  a Plútó jól gyógyítja majd a köszvényt. A Hold és a Plútó emelik a regenerációs képességet, főleg a kisebb lábköszvényeknél. A krónikus panaszok is enyhülnek. Mégis a Skorpió jegyében álló Hold mellett könnyen gyulladásba jöhetnek a húgyhólyag és a vesék. Igyál sok vizet. Főleg a Skorpió, Vízöntő, Bika, és Oroszlán jegyű emberekre vonatkozik ez. Vegyél ülőfürdőt, cickafark és zsálya hozzáadásával, ezzel meg tudod előzni a női panaszokat is. A gyógynövények, mint például a nyírfalevél, a csalán, a zsurló különösen hatékonyak.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top