Mindent szabad

2009. 09. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kezében egy pohár vörös borral bágyadtan dől hátra a hófehér kanapén. Lassan nyújtóztatja hosszú lábait, miközben arról mesél, hogy nem volt mindig ilyen nyitott a kapcsolatuk. Tíz éve házasodtak össze, és a kezdetben csodálatos együttélés a második év végére pokollá változott. Kiderült, hogy férjének szeretője van. A felismerés persze - mint mindenkit -, őt is teljesen földhöz vágta. Nem akarta elhinni, hogy a férfi, aki eddig a hősszerelmest játszotta, lefekszik egy másik nővel. Óriási jelenet volt, nem szólok hozzád, elköltözés, válással fenyegetőzés, végül a férj megígérte, hogy véget vet a másik kapcsolatnak. Ám nem bírta sokáig. Amikor másodszor is kiderült az igazság ő már meg sem rendült.

- Nem tudom miért, de akkor egyáltalán nem rázott meg a dolog – tárja szét tanácstalanul a karjait - Hogy mit éreztem? Magam se tudom, az biztos, hogy nem csalódottságot. Az első alkalom után tudtam, hogy lesz még ilyen, hogy ő képtelen egy helyben maradni.

Akkor egyeztek meg, hogy miért is ne élhetnének nyitott házasságban. Nehezen bár, de belement. Lehet, hogy először csupán azért, mert úgy érezte, hogy így fájdalmat okozhat ő is, nem tudta tagadni: a tüske azért benne maradt. Megegyezésüket követően azonban nem voltak jelentek, és viták, egyikőjük se nézett féltékenyen a másikra, ha az túl későn ért haza. Sokkal kiegyensúlyozottabbá, harmonikusabbá vált a viszonyuk.

- Ami még jó, hogy nem voltak kínos titkolózások. Azóta a legjobb barátok vagyunk, mindent elmondunk egymásnak. Úgy értem, hogy nincsenek szexuális frusztrációk, sok kapcsolatot megmérgez, hogy nem tudnak beszélni a ilyen jellegű problémáikról. Tudom, hogy különösen hangzik, de nálunk ez remekül működik. Mindig is utáltam a féltékenykedő pasasokat! Most aztán ilyesmi nincs. Van féltés, de az teljesen más.

Idestova hét éve élnek így. A rokonok, a barátok először persze megbotránkoztak, amikor bejelentették, hogy úgy döntöttek lazán kezelik a házasságukat. Nem sokkal később azonban, amikor kiderült, hogy működőképes a dolog, hogy a pár boldogabb, mint valaha, már nem szóltak semmit.

Miközben tölt magának még egy kis bort a pohárba arról beszél, hogy barátnői még mindig nehezen fogadják el, mivel ők is mind férjnél vannak, és náluk minden a hagyományoknak megfelelően működik. Némelyik azért „beismerte”, hogy titkon kissé irigyli őket. De nem mindenkinél működnek ugyanúgy a dolgok, nem minden kapcsolat bírná ki úgy a nyitott kapukat, mint az övék. Villámgyorsan felhörpinti a maradék italt az öblös pohárból, majd hozzáteszi: - Sok embert megőrjítene a féltékenység. Szinte belepusztulnának, ha nem birtokolhatnának valakit teljesen egészében. Belőlem - szerencsére, vagy sem - már régen kihalt ez az érzés...

Kapcsolódó anyagok:

$$1433$$

$$1068$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top