Mini lángoskák

2010. 01. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók : 0,5 kg liszt, 1 dl tejföl, 2,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 tojás, fél ek. só,  fél ek. evőkanál olaj.

 

  Az élesztőt fél dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a maradék tejet is. Jól kidolgozzuk tésztát gyúrunk belőle, majd kb 40 percet kelesztjük.

A tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk. Én a 6 cm-es szaggatót használtam, majd a széleit szépen kihúzogattam, úgy ahogyan látjuk a lángos árusoknál.

Forró olajban kisütjük, nagyon hamar megvan, de csak frissen finom. Ha marad a tésztából, akkor azt olajos zacskóba eltehetjük hűtőbe, 7 napig eláll, ha megkívánjuk csak elővesszük és sütünk belőle, bár nálunk mind elfogyott. :)

Ízlés szerint szórhatunk rá sajtot, megkenhetjük tejföllel, bolognai mártással, vagy virslis töltött lángost is készíthetünk belőle.

Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti! :)

Köszönjük szépen Bakosné L. Alíznak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top