Hozzávalók : 0,5 kg liszt, 1 dl tejföl, 2,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 tojás, fél ek. só, fél ek. evőkanál olaj.
A tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk. Én a 6 cm-es szaggatót használtam, majd a széleit szépen kihúzogattam, úgy ahogyan látjuk a lángos árusoknál.
Forró olajban kisütjük, nagyon hamar megvan, de csak frissen finom. Ha marad a tésztából, akkor azt olajos zacskóba eltehetjük hűtőbe, 7 napig eláll, ha megkívánjuk csak elővesszük és sütünk belőle, bár nálunk mind elfogyott. :)
Ízlés szerint szórhatunk rá sajtot, megkenhetjük tejföllel, bolognai mártással, vagy virslis töltött lángost is készíthetünk belőle.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti! :)
Köszönjük szépen Bakosné L. Alíznak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.