Kapucíner szelet

2010. 01. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 6 evőkanál porcukor 1 dl étolajat 6 evőkanál liszt fél csomag sütőpor 2 evőkanál kakaópor Krém: 25 dkg margarin 25 dkg porcukor 5 dl tej 2 csomag tejszín ízű pudingpor 1 evőkanál kakaópor 1 evőkanál darált kávé/ vagy neszkávé Tetejére: tortabevonó csokoládé.

A tésztához a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk lassan az olajat, hozzáadagoljuk a sütőporos, kakaós, szitált lisztet, végül a fehérje keményre vert habját. Előmelegített, közepes lángon sütjük tepsiben, amelynek aljába sütőpapírt teszünk, kikenve a tepsit is, és a papír felületét is.   A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejben felfőzzük a pudingport, s ha kihűlt, a margarinnal jól összekeverjük, s elfelezzük. Az egyik felébe a kakaóport, a másik felébe a kávét keverjük el alaposan. A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük, a krém tetejére csokimáz kerüljön. Nagyon finom, látványos sütemény! 

Köszönjük szépen , és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top