Minőségi felosztás 1.

2008. 08. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A 12. állatövi jegyet három csoportra osztjuk a minőségi felosztás során, és így négyfajta tulajdonságot tudunk megfigyelni. Minden csoportnak sajátos viselkedési módja van az életben.

A három minőség:

Kardinális minőséghez tartozó jegyek Fix minőséghez tartozó jegyek Változó minőséghez tartozó jegyek.

Kardinális minőségű állatövi jegyek: Kos, Rák, Mérleg, Bak.

 

Ezek a jegyek kardinális pontok az iránytűn is, meghatározhatóak úgy is, hogy megfelelnek a keletnek, nyugatnak, északnak és délnek. A Kos a keletet jelöli: itt kel fel a jegy, itt található az Ascendens (Ascendere=felkelni). A Mérleg jegye a Nyugatot jelöli: itt nyugszik le, vagyis a Descendens (Descendere=nyugodni).  A Rák jegye Északot, a Bak jegye a Déli irányt jelöli.

Azért is nevezzük ezeket kardinálisnak, vagy fő jegyeknek, mivel az évszakok váltását is irányítják. A Kos a tavaszt hozza, a Rák a nyarat, a Mérleg az őszt, és a Bak a telet. Ebben a beosztásban az azonos jelek egymástól 90 fokra, vagyis quadrátban, vagy egymással szemben, vagyis 180 fokra állnak.

Így megkülönböztetünk

fő vagy kardinális keresztet, mely a szellemet jelöli fix vagy szilárd keresztet, mely a fizikumra is utal változékony vagy labilis keresztet, mely a lelket is szimbolizálja.

A Kardinális jegyek tele vannak kezdeményezéssel, aktívak, szenvedélyesek, ambiciózusak, tele lelkesedéssel, és függetlenség érzéssel. Gyorsan gondolkodnak, és sohasem elég nekik a tudásból. Jellemző rájuk a dinamizmus, lendület, magával ragadó elhatározottság, kezdeményezőkészség és türelmetlenség, az azonnaliság igénye, életritmusuk gyors, előre vagy élre törő.

A Kardinális kereszt a fa, az ösztönző erő gyökere, melynek feladata az áttörés – ahogy a fejlődő fa is kibújik a földből bármi áron, áttöri még az aszfaltot is. Ez a kereszt az impulzus pecsétjét viseli, az elhatározás, amely a teremtést lehetővé teszi. A szenvedélyes Kos, a levegős Mérleg aktív erőiket itt hangsúlyozzák ki a legerősebben. Míg az örökké önmagával küzdő Rák és a magányos hegycsúcsot jelölő Bak a fényt rejtve őrzik. A kardinális csoport a mentális ént képviseli. Energikus, tettrekész, öntudatos, fölényes egyéniség.

Ha kardinális minőségű jegyben állnak fontos bolygóid, akkor aktív, mozgékony, impulzív, ritmikus, vezetésre termett ember lehetsz. Magasra törő vágyaid vannak becsvágyó vagy, és sosem lusta. Ha sok bolygód áll itt, és még az Ascendense is Kardinális jegyben áll, ez mindig nagy emelkedést jelez. Ha a horoszkópodban a fix minőséghez tartozó jegyek esetleg üresen állnának, akkor vigyáznod kellene arra, nehogy zsarnokká válj, mert ezen bolygóállásnak jellemzője az uralkodni vágyás.

Ha a kardinális minőségből a tűz elemhez tartozó Kos jegyében állnak a fontos bolygók: Akkor egyesíteni tudod magadban a kardinális tulajdonságot, így az energiát, a hajtóerőt, a kivitelező erőt, az uralkodni vágyást, és minden alárendeltséget visszautasító tulajdonságot. Legnagyobb nehézséged az alkalmazkodás!

Ha a Kardinális, és Föld elemhez tartozó Bak jelében állnak fontos bolygóid, akkor olyan lehetnél, mint a kőszikla. Hallatlan hajóerővel rendelkezel. Fáradhatatlan vagy, szívós, célratörő, és semmi sem tud visszariasztani attól, hogy kitűzött célodat elérd.

zenvedélyesen gyűjtöd az anyagi javakat. Legnagyobb nehézséged a kíméletesség! Ha a Kardinális, de a Víz elemhez tartozó Rák jegyében áll a bolygóid többsége, akkor nagyon hasznossá tudod tenni magad a környezetedben. Néha nehezen jutnak melletted szóhoz az emberek. Legnagyobb nehézséged a hangulatváltozásokon való uralkodás!

Kapcsolódó anyagok:

$$1062$$

$$1087$$

$$1094$$

$$1095$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top