Minőségi felosztás 3.

2008. 08. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Változó vagy labilis jegyek: Ikrek, Szűz, Nyilas és a Halak.

Ezek a minőségek minden évszak befejező hónapját jelentik. Ez a munkálatok befejezésének időszaka, alkalmazkodva minden időszakhoz. A jövőbeni időszakban való teendők tervezése.

A változékony minőségek a motorikus erőt képviselik, karok, lábak. Erre a minőségre a legjellemzőbb a nagymérvű nyughatatlanság, kapkodás, változékonyság, a dolgokat kizárólag intellektuálisan, de nem valósan megközelítő készség, gyökértelen fantazmagóriák, tetterőhiány, megbízhatatlanság kíséretében.

Az e minőséghez tartozó jegyekben található bolygók tulajdonosai sokoldalúak, alkalmazkodók, változók, együtt érzőek és ösztönösek. Tehetségesek és hajlíthatók. Lekötelező emberszeretet és befolyásolhatóság is jellemző még rájuk.

Extrém esetben ez a minőség képtelen a saját sorsát befolyásolni, dobálja az élet, és ami ilyenkor még tetézi a dolgokat, az, hogy mindez nem is nagyon érdekli, hullámzó életritmus, dualisztikusság, de általában kisebbek az életkilengések amplitúdói.

Ha fontos bolygók állnak változó minőségű jegyekben, akkor szellemi téren előnyösen használhatók fel. A tulajdonosuk sokoldalú, intellektuális foglalkozásokra alkalmas. Sorsa állandóan változik. Türelmetlen, nincs benne sok kitartás. Soha sincs komoly anyagi bázisa, nem tud nagyon koncentrálni. Egyszerre több dologgal is képes foglalkozni.

Ha a tűz elemű, változó minőségű Nyilas jegyében állnak fontos bolygóid, akkor lelkes tűz hajt, amely lázas érdeklődésben nyilvánulhat meg a filozófia, vallás, világszemlélet területén. Mozgékonnyá tesz téged, valószínűleg szeretsz sportolni, és szereted a nagy utazásokat.  Előfordulhatnak félbe maradt célkitűzések, és nagy változások.

Ha a változó minőségű, de a Föld elemhez tartozó Szűz jegyében állnak fontos bolygóid, akkor a megtartó erő labilitással párosul. Elemzed az anyagot, behatolsz a részletekbe. A földi dolgok iránti érdeklődésed hatalmas, de annak birtokában szellemi igényeidnek kielégítésére törekszel. Tanulsz az anyagból!

Ha a változó minőségű, de víz elemű Halak jegyében állnak fontos bolygóid, akkor kiapadhatatlan érzelmi gazdagsággal rendelkezel, de ki is lehet zsákmányolni téged, képes vagy mindenedet odaadni, annak akit szeretsz. Ne vidd túlzásba a misztikus dolgok gyakorlását!

Ha a változó minőségű, de levegős Ikrek jegyében találhatók fontos bolygóid:   Sokoldalú alalmazkodókészséged abban nyilvánul meg, hogy a pillanatnyi fordulatokat, változásokat jól tudod követni, és szellemileg érzékelni. A feladatban a mozgás, a tevékenység fontos nálad. Igy a tárgy nem köt. Könnyen tudsz változtatni, akár módszert, akár irányt. Hamar igazodsz a jelzésekhez. Terveidet, céljaidat nem csupán az érzelmek irányítják. Eszközeidet a szerint értékeled, hogy a cél szempontjából megfelelőek-e vagy sem. Ha útközben kiderül, hogy amiért tevékenykedsz, nem hoz sikert, akkor célt változtatsz.   Gondolkodásmódodban találó vagy.

Kapcsolódó anyagok:

$$1062$$

$$1087$$

$$1093$$

$$1094$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top