Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 tojássárgája
csipet szódabikarbóna
negyed kocka ráma
2 deci tej
2 evőkanál cukor
A lisztet kiszórom gyúródeszkára, szétmorzsolom benne a vajat, beleteszem a cukrot, a tojássárgájákat, a szódabikarbónát és összedolgozom a tejjel.
Míg ezzel dolgozom, már fel is lehet tenni a tűzre az olajat, melynek
forrónak kell lenni a sütéshez.
A tésztát vékonyra kinyújtom, téglalapokra vágom, kb. 30 db és közepén bevágom. Ezen a vágaton az egyik végét kibújtatom.
Kisütöm a fánkokat 2-3 perc alatt szép világosra és fahéjas,
vaníliás porcukorban meghempergetem.
Köszönjük szépen Vámos Bernadettnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!