Csőröge fánk

2008. 08. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 30 dkg liszt 2 tojássárgája csipet szódabikarbóna negyed kocka ráma 2 deci tej 2 evőkanál cukor A lisztet kiszórom gyúródeszkára, szétmorzsolom benne a vajat, beleteszem a cukrot, a tojássárgájákat, a szódabikarbónát és összedolgozom a tejjel. Míg ezzel dolgozom, már fel is lehet tenni a tűzre az olajat, melynek forrónak kell lenni a sütéshez. A tésztát vékonyra kinyújtom, téglalapokra vágom, kb. 30 db és közepén bevágom. Ezen a vágaton az egyik végét kibújtatom. Kisütöm a fánkokat 2-3 perc alatt szép világosra és fahéjas, vaníliás porcukorban meghempergetem.

Köszönjük szépen Vámos Bernadettnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top