Miről árulkodik a tested?

2008. 09. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Először a vérmérséklet szerint csoportosította az embereket: Megkülönböztetett melancholikusokat, azaz fekete sárral bővelkedőket, szomorú és nehéz erkölcsű embereknek tartotta őket. A sanguineusok, azaz vérrel bővelkedők szintén az ellenkező természettel bírnak. A cholerikusok, azaz sárral bővelkedők, könnyen haragszanak. A phlegmatikusok, azaz nyállal bővelkedők, restek és aluszékonyak. Hajuk szerint: a lágy és ritka hajú embereket lassan gondolkodóknak látta, a fürtös hajú embereket félénknek és sóvárgónak, akinek lelógott a haja, akár a homlokába is, tiszta szívű embernek ismerte meg. Akinek nagyon szőke és nagyon sok haja volt, nehezen tanult. Fejforma szerint: az igen nagy fejjel rendelkező ember nehezen gondolkodott, a gömbölyded fejű ember kevésbé bölcs, az felül szélesedő fejű emberek szófogadatlanok voltak. Akiknek ovális alakú feje volt, gondos és vigyázó ember arcát mutatták. Homlokuk szerint: ha valakinek keskeny volt a homloka, nehezen tanult, és nagyon szeretett enni, akinek gömbölyű, könnyen haragra gerjedt: Az alacsony homlokú egyén szemérmes, a négyszögletű, a jóságos és bölcs. Szemöldökük szerint: akinek az orrnyergéig lenőtt a szemöldöke mindenben szorgalmas volt, ha pedig akinek addig nem ért el, szomorú. Ha felfele nő a szemöldök, akkor a tulajdonosa lusta, ha hosszú volt valakinek a szemöldöke és sűrű is, nagy gondolkodót és szorgalmas embert mutatott. Szemük szerint: szeme olyan, mint valamely tündöklő fényességnek cseppje, világosodik, jó erkölcsöt jelez. A tündöklő kék szemű ember merész, figyel, de lehet álnok is. A nagy reszkető, de nem villámló, hanem csak homályos szemű ember kedveli a bort, és a bujaságot.

A nagyon fekete szeműeknek kevés az életerejük, uzsorásnak valók. Ha a fekete szemben tündöklő fény látszik, igazi, jámbor és elmés embert jelez.

Nagyon kidülledő, vörös, kis szemek pletykás egyénre utalnak, aki állhatatlan, vagy nyughatatlan.

A keményen néző szemek, ha nedvesek, igazmondó egyéniséget sugall, és a cselekvő dolgokban gyorsat és serényt. A pislogó szeműek félénkek és erőtlenek, a nagy szem és a hosszú szempilla és szemöldök tudós embert jelez. Fülük szerint: ha valakinek nagyon előreállt a füle, és még nagy is volt, csacsogó és goromba embert jelzett, de akinek nagyon kicsi volt a füle, ravasz ember hírében állt. A kerekded fülű ember tanulatlan volt, a hosszú keskeny fülű irigy, a fejhez lapult fülű ember lustácska volt. Orruk szerint: a széles orrlyuk a serénységnek és a bátorságnak a jele, a hosszú és vékony pedig a furcsaságnak. Az archoz arányos orrnyereg bátorságot, és eszességet jelent.

Szájuk szerint: ha valakinek nagy szája van, és vékony ajka, és a felső ajka valamennyire beljebb van, mint az alsó, bátor szívűt és vaskos ember, a kicsi szájon található vékony ajak erőtlen vagy ravasz embert jelez. A kicsiny száj illik a szép asszonyokhoz, vagy az asszonyszabásúakhoz, vagyis a lágy emberekhez. A nagyon nagy szájú ember nagyevő, és haragos. Álluk szerint: a hosszú áll nem jelent haragost és háborgót, a rövid kicsiny áll kegyetlent és irigyet, ha az áll hosszan alányúl, bús és bánatos emberrel van dolgunk. Nyakuk szerint: a hosszú és vékony nyakcsigolyájú rossz gondolatú emberre utal, a gömbölyded a léleknek jóságát bizonyítja. Ha valakinek rövid a nyaka merész, de szoros a marka. Mellkasuk szerint: ha a mellkas sok hússal van befedve, tanulatlanságot és háládatlanságot mutat. A hasnál hosszabb mellkas eszes emberé. A szőrős mell és has állhatatlan embert jelez, ha csak a mellkasa szőrős, akkor bátor és merész. Válluk szerint: a vékony és hegyesen felálló vállak lelkesedő embert jeleznek. Karjaik szerint: ha valaki feláll, és karjait kinyújtja, és a középső ujjával a térde alá ér, mindenre alkalmas és állhatatos embert. Ha a kar hossza csak a combig ér, vagy egy kicsivel lejjebb, rosszakaróembert jelez, aki kárörvendő is egy kicsit. Kezük szerint: a rövid és kicsi kéz állhatatos és okos embert jelez. Ha az ujjak rövidek rajta, versengő, leselkedő, és álnok lehet az illető. A meghorgadt és vékony kéz csacsogót és szeles embert jelez. Körmük szerint: a sima fehér lágy köröm, és a teljes, de mégis világos, jeles, jó elmét jelent. A horgas és beállott körmök gorombákat és ragadozókat, a túl rövid körmök gonoszra szándékozót jeleznek. Lábszáruk szerint: ha a lábszár húsa teljes és terhes, mértéktelen a tulajdonosa. Ha a lábszár húsa nagy, „asszonyember” szabású. A rövid és tömör láb igen gyenge emberre utal, akinek nagyon hosszú lába van, a csalárd ember, a vékonyka és kicsiny láb gonoszra gondolót jelez. Lépéseik szerint: akik nagy lépésekkel járnak, bátor szívűek, tehetősek, és hatásosak. Aki gyorsan jár, összeszorítja magát, arcát földre fordítja, az egész testét összefogja: irigy, fösvény, vagy csalárd, aki aprókat lép, azt is sietve, gonosz akaratút jelez. Bőrük színe szerint: ha a bőrnek a színe sötét, ravaszt jelent, a fehér és piros bőrszín állhatatlant, az igen fehér, de halvány, erő nélkül tündöklő szemmel párosuló, bolondságra hajol. A fehér és kreol között való középszín világos, jó elméjű, és jó erkölcsű emberre utal.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top