Miről árulkodnak a színek? - 2. rész

2011. 07. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A színek életünkre gyakorolt áldásos hatása vitathatatlan: nem csak hangulatunkra, de egészségi állapotunkra is hatást gyakorolnak, fényterápiával kombinálva különleges gyógymódként is megállják a helyüket. Előző részünkben már megismerhettétek néhány szín hatását, alkalmazási módját, itt az ideje, hogy a sort folytassuk!

  Fehér Az összes színt magába foglalja, egy prizma segítségével a szivárvány összes színére lebontható. A fehér fény a tisztaság, az ártatlanság, a tökéletesség és az egyszerűség jelképe, szoros kapcsolatban áll a békével, a jóakarattal, ezek kifejezője. Örömöt és vigasságot jelent, feltölt és tisztít, harmonizálja a csakrákat. Védelmezi a testet, méregtelenítő hatása is ismert. A fehér ruha a lélek győzelmét szimbolizálja az anyag felett, a tisztaságot jelképezi.

Fekete A halál, a gyász, a lemondás szimbóluma, a színekben kifejeződő élet és vitalitás ellentéte. Az ősi sötétséget, a káoszt, az éjszakát testesíti meg, a világtól való elfordulást is jelenti. Az ókorban az alvilág isteneihez társult, a gonosz erőkhöz kötődött. Mai világunkban az energiaáramlás blokkolását, lezárását jelenti, melyet a külvilág elől el akarunk rejteni,  távol akarunk tartani. Az oltalom színe, ami pajzsként védi az embert a külső energiáktól. A távolságtartásra, zárkózottságra is utalhat.

Arany A napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás jelképe, az összes napistent szimbolizálja, a mennyei birodalomra, a dicsfényre és a szentekre is utal. Dinamikus spirituális energiát jelez, magasabb rendű  erőt képvisel. Lelkesedést és inspirációt segíthetünk elő vele.

Kék A végtelenség, a megfoghatatlanság színe, attól függetlenül hogy a kéket a hidegséggel, a szomorúsággal is összefüggésbe szokták hozni, a béke és a nyugalom érzetét kelti. Odaadást, igazságot, komolyságot tükröz, világosabb árnyalatokkal az élénk képzelőerő elősegítője. A mélyebb tónusok becsületességet, jó ítélőképességet jelenthetnek, ha rendszeresen megjelennek például az öltözködésben. A kék segíti a meditációs elmélyülést, a relaxációt.

Ø  Világoskék

fertőtlenítő, hűtő hatású, jól lehet vele kezelni a magas vérnyomást, gyulladásokat, fertőzéseket hatását pajzsmirigy és torokbetegségek, hörghurut esetén is kifejti. égések, csípések, magas láz ellen hatásos: gyakran ajánlják lázas betegség esetén a világoskék ágyneműhuzat használatát

Ø  Sötétkék:

intenzívebb hatást lehet vele kiváltani, mint a világosabb árnyalatokkal, a hűtő és fertőtlenítő erő a mélyebb kékek esetében is érvényesül fájdalomcsillapító, görcsoldó, altató hatású, jótékonyan hat az érzékszervekkel kapcsolatos problémákra.

Azok a színek, melyeket rendszeresen viselünk és a kedvenceink, rengeteget elárulnak rólunk, belsőnkről. Titkokat rejtenek, melyeknek teljes megfejtése még senkinek sem sikerült, azonban abban mindenki biztos, hogy hatással vannak ránk, környezetünkre.

A cikk első részét ITT olvashatod!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top