Mit (ne) vegyen a kismama? II.

2008. 04. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A várandósságod idején többször is ellátogatsz – hétről hétre növekvő pocakoddal –, valamelyik babaáruházba. A roskadozó polcok között tanácstalanul sétálsz majd, és ha elolvadsz az édes ruciktól, ha képtelen vagy otthagyni az ötletes, kihagyhatatlan cuccok sokaságát, könnyen felesleges zsákmánnyal térhetsz haza. Íme az „elmaradhatatlan” ésegyébként teljesen felesleges kellékek egy része:

Ha nem ikreket vársz, pelenkázni közel hat és fél ezerszer fogsz. Ehhez feltétlenül vegyél egy pelenkatartó zsákot, mert a zacskó, amiben árulják, nem passzol a függönyhöz, és a fiókot sem pelus tárolására találták ki…! A pelenkatartó vödröt se hagyd ott – a kakis csomagok nem várakozhatnak napokig arra, hogy – végül is –, a konyhai kukában landoljanak.

A pelenkázó komóddal kombinált fürdető szekrény nagyon „praktikus” darab. Választhatsz, hogy minden este kigurítod a fürdőszobába, vagy ha nem, úszni fog a gyerekszoba. A biztonsági fürdető szék se maradjon el, bár a baba hátának tisztasága így kétséges marad, de néhány hónap múlva bővítheted a kollekciódat egy ülő változattal. A kiskád fabatkát sem ér, ha nem mutatja a víz hőfokát. A „könyökbedugós” módszer nem annyira trendi. Ne felejts el kapucnis fürdőlepedőt vásárolni, a kislányod örülni fog neki, mert ő talán bele tudja bugyolálni a babáját. Természetesen a kicsinyed nem nőhet fel saját manikűrkészlet nélkül sem.

Ahogy fejlődik a baba, újabb beszerző körútra kell indulnod! Elérkezett a szilárd ételek ideje, a hálózatról működő ételmelegítő nagyon jól jöhet, ha a kicsid az autóban éhezik meg, vagy elromlik a mikród. A gyerekek étvágya – ha nem tudtad volna–, egyenes arányban növekszik az etetőszék mértével, árával. Kéthavi gyesedből már hazavihetsz egy dönthető háttámlás, muzsikáló csodát, de ki kell tolnod a konyhából a hűtőt, hogy oldalazva beférj.

A csecsemőből kisgyerek lesz, egy éves korában megteszi az első lépéseit. A gyönyörű bőr cipőcske orra nemsokára siralmas állapotú lesz. De! Ezt megelőzheted, ha elszaladsz egy cipővédő cipőorrért, amit az apró lábbeli elejére húzhatsz, annyiért, amennyibe egy gumiorrú tornacipő kerül.

Alig néhány év múlva végre nem a szag jelzi a „nagydolgokat”, hanem a csemete szól, hogy kakilnia kell. Hogy kedvet csinálj e „különös” művelethez, el kell menj ismét a kellékekért. Majd megszakad a szíved a fedeles biliért, amire motorkormányt szereltek, de mégis a fotelszerű változatát viszed büszkén a pénztárhoz. Mert ez zenével köszönti a kis „trónoló” fenekét, és fanfárhanggal ünnepli majd a sikeres produkciót. Hogy ne zavard a békés ücsörgőt, egy mozdulattal kihúzhatod alóla a fiókot, amivel minden bizonnyal elégedett leszel. Ne hagyd ki, életed végéig bánni fogod!

Kapcsolódó anyagok:

$$228$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top