A fűző ismét hódít II.

2008. 04. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egészségügyi szempontból a fűző előnye, hogy egyenesen tartja a hátat. Ez egy baleset, vagy betegség esetén is jól jön, de ne feledjük napjaink népbetegségét sem: a görnyedt tartást. Ráadásul könnyebbséget jelenthet a nagyobb mellű hölgyeknek is, mivel sokkal inkább leveszi a hátról és vállakról a megterhelést, mint a mai melltartók. Az igazi, klasszikus fűző hátán szalagos fűző rész található és elöl vagy oldalt kapcsok. A fűzős résznek köszönhetően csodálatosan igazodik az alakhoz, igény szerint karcsúsíthat is, igazán vékony derekat varázsolva. Derékrészen jobban összehúzható és a mellnél jobban kiengedhető, de felvételéhez, sajnos, nem árt ha van, aki segít ki-és befűzni minket. A fűző összehúzva nagyon attraktív, vonzó alakot formál, elérve a romantikus homokóraformát is.

Egykoron tehát a férfiak és nők nagyrészt esztétikai és egészségügyi okokból egyaránt hordták a fűzőt.

Félmelles fűzők

A félmelles fűzők hossza 33-37 cm között mozog. Ezek a modellek formált, úgynevezett fél kosár résszel rendelkeznek, amik röviddel a mellbimbó felett végződnek. A félmelles fűzők megemelik a melleket, és természetes hatást keltve formálják őket. Az alsó szegély lenyúlik a hasra és a csípőre, ezáltal itt is tökéletes alakot és tartást biztosítanak. Elsősorban felsőruházatként volt használatos és még ma is így hódít, de fehérneműként is lehet hordani például menyasszonyi vagy báli ruha alatt. Felsőruházatként önmagában is megállja a helyét, – bár így inkább a hálószobába ajánljuk - vagy akár egy blúz, szűk felső felé felvéve. A félmelles fűzők ezen tulajdonságaik miatt különösen erős push-up hatással rendelkeznek és nagyon szép dekoltázst formálnak.

Mellet eltakaró fűzők

A mellet eltakaró fűző a leghosszabb fűzőmodell, 33-45 cm-ig terjed a hossza. Teljesen kidolgozott kosárrésszel rendelkezik, amely az egész mellet körülöleli. A mellet eltakaró fűző mindenütt megtámasztja a felsőtestet, és királynői tartást varázsol. Kihangsúlyozza a derekat, követi a csípő ívelt vonalát és az egész felsőtestnek tökéletes alakot formál. Különösen a mellek érvényesülnek a lehető legtökéletesebb és legesztétikusabb formában. Kevésbé provokatív, mint a félmelles típus, de ugyanolyan izgató lehet.

Cipzáras fűzők

A cipzáras, vagy más néven puha fűzők az előzőekben leírt klasszikus stílusú fűzőkkel ellentétben nem rendelkeznek merev elülső zárólappal (úgynevezett "busk"-kal). Ehelyett oldalt, vagy az egyik hátsó varrásnál cipzár található, ami átveszi a zárólap szerepét. Mint minden fűző, a cipzáras fűző is fűzéssel záródik hátul. Ezek különösen kényelmes modellek, mivel a szabásuk magas fokú mozgásszabadságot biztosít viselőjüknek. A puha fűzők rásimulnak a test vonalaira, és csak szolidan hangsúlyozzák ki azokat. Kevésbé lehet szorosra fűzni ezeket a modelleket, a hát azonban továbbra is kényelmes támaszt kap általuk. A puha fűzők az egyáltalán nem hivalkodó elegancia által a leginkább sokféleképpen kombinálható fűzők. Kezdők számára kifejezetten ajánlott.

Férfi fűzők

A megfelelő szín és anyag kiválasztásával a férfi fűző egy öltöny, szmoking ideális kiegészítője. Mellény és széles selyemöv helyett is hordható ebben az esetben. A férfi fűző természetesen nem a derekat hangsúlyozza ki, hanem lapos hasat varázsol és szélesebb váll hatását kelti, ezáltal a férfias testalkatot hangsúlyozza ki! A fűzés szorosan rásimul a hátra és követi annak természetes vonalát. Néhány hosszabb férfi fűző ezt a finom ívet követve, deréktól lefelé hajolva nagyon szépen ki tud emelni egy formás feneket. És valljuk be hölgyeim, mi sem vagyunk immunissak az ilyen látványra.

Tehát a fűzőre lehet, jót, vagy rosszat mondani, de napjainkban a legnagyobb hátrányukat már csak az áraik jelenthetik. Hisz nem kell a viselésükhöz más, mint egy kis merészség, és amit cserébe kapunk: jó testtartás, vonzóan nőies alak és az a kisugárzás, hogy kifejezetten szexisnek érezzük magunkat, tudva, mi rejtőzik a ruhánk alatt.

Kapcsolódó anyagok:

$$292$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top